Hlavní obsah

Jašek bude dál hrát ve Švédsku, dohodl se na angažmá v MoDo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český hokejový útočník Lukáš Jašek bude i po sestupu s Oskarshamnem dál působit ve švédské nejvyšší soutěži. Šestadvacetiletý třinecký odchovanec se dohodl na dvouleté smlouvě s vedením týmu MoDo Hockey. Klub z Örnsköldsviku o tom informoval na webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Jašek během tréninku hokejové reprezentace. Archivní foto

Článek

„Máme ho na seznamu skoro od února. Na příští sezonu měl ale ještě platnou smlouvu s Oskarshamnem, takže jsme museli počkat, jak to dopadne. Zájem o něho mělo i několik dalších klubů,“ uvedl sportovní ředitel MoDo Henrik Gradin.

Jašek, který v každé z posledních čtyř sezon hájil také barvy reprezentace, odehrál v tomto ročníku na klubové scéně včetně zápasů o udržení 56 utkání a připsal si 32 bodů za 15 gólů a 17 asistencí. V základní části byl druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva a jeho nejlepším střelcem.

V minulosti okusil Jašek, jehož v roce 2015 draftoval do NHL v šestém kole Vancouver, rovněž finskou nejvyšší soutěž či zámořskou AHL. V NHL šanci dosud nedostal. Vedle Třince hrál extraligu také za Liberec.

„Jde o velmi šikovného hráče, který umí zahrát na různých pozicích. Hodně jsem to probíral s trenéry. Jeho styl hokeje nám vyhovuje – tvrdě pracuje po celém kluzišti, je zručný a rád hraje s pukem,“ uvedl Gradin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.