Hlavní obsah

Kanonýr Brendl by mohl z Kuopia zamířit do švédské Frölundy

KUOPIO

Český hokejový útočník Pavel Brendl by mohl po dvouměsíční výpomoci finskému klubu Kalpa Kuopio zamířit do švédské Frölundy. V posledních dnech o této možnosti spekulovala švédská média, kontakty mezi oběma stranami navíc potvrdil i hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší.

Foto: www.jatkoaika.com

Český hokejista Pavel Brendl by mohl zamířit do Švédska

Článek

"Je pravda, že se Švédové o Pavla zajímají. Nejvíc právě z Frölundy. Na ničem nejsme dohodnuti, ale jednání mohu potvrdit. Brendl má ve Švédsku vysoký kredit, úspěšně hrál v Moře či v Brynäs Gävle, zástupci klubů navíc sledují jeho momentální výkony v Kuopiu," uvedl Vůjtek pro server hokej.cz.

Devětadvacetiletý Brendl oblékal dres Mory v sezoně 2006/07, za Brynäs pak hrál v dalším ročníku. V obou působištích si vedl velmi úspěšně. V barvách Mory si během 54 zápasů základní části připsal 57 bodů díky 34 gólům a 23 asistencím. V Brynäs se mu dařilo podobně, když v 54 duelech nasbíral 55 bodů (31+24).

Ačkoliv ještě nejsou jednání úspěšně uzavřena, k dohodě by prý mohlo brzy dojít a Brendl by tak mohl naskočit do sestavy Frölundy již po reprezentační pauze vyhrazené turnaji Karjala. "Právě do druhého listopadového týdne je Pavel vázán s finským klubem, pokud dopadnou jednání s Frölundou zdárně, mohl by po přestávce obléci její dres. Ale to hodně předbíháme, jsme zatím ve fázi rozhovorů," přiblížil Vůjtek.

Brendl zamířil do Kuopia z KHL, kde dvě sezony úspěšně působil v Nižném Novgorodu, ale klub se v létě jeho služeb zřekl, přestože byl ofenzivním tahounem Novgorodu; ve 107 utkáních KHL nastřílel v průběhu dvou ročníků celkem 62 branek a navrch přidal 25 asistencí.

Podle generálního ředitele ruského klubu Sergeje Kolotněva měl prý ale čtvrtý vybraný hráč v draftu zámořské NHL z roku 1999 při jednání o nové smlouvě příliš velké finanční požadavky. Návrat do KHL je ovšem nyní také jednou z možných variant. "Tahle možnost existuje, nemůžeme ji vyloučit," připustil Vůjtek.

Reklama

Související témata: