Hlavní obsah

Kvůli problémům se srdcem musí skončit s hokejem. Zdraví je na prvním místě, loučí se mistr světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou sezonách strávených ve Švédsku a Švýcarsku plánoval, že kariéru dokončí ve své vlasti, jenže předsezonní lékařské vyšetření v IFK Helsinky mu udělalo čáru přes rozpočet. Osmatřicetiletému finskému obránci Samimu Lepistömu diagnostikovali problémy se srdcem a s hokejem se tak musí rozloučit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Finský obránce Sami Lepistö na snímku z roku 2015 brání Tomáše Hertla.

Článek

„Po dalším vyšetření mi nebylo doporučeno znovu hrát. Riziko je malé, ale stále existuje," uvedl Lepistö pro oficiální stránky IFK Helsinky.

„Moje vášeň pro hru byla silná a rád bych byl součástí týmu, ale zdraví je samozřejmě vždy na prvním místě," dodal rodák z Espoo, jehož největším úspěchem kariéry je zisk zlata na MS 2011 v Bratislavě. Ve své sbírce má i dva olympijské bronzy a jeden ze šampionátu.

Lepistöho si můžou pamatovat i čeští fanoušci, v sezoně 2012/13 oblékal dres Lva Praha v Kontinentální lize. V ní působil i Jaroslavli, Jekatěrinburgu, Ufě a Jokeritu Helsinky. Na svém kontě má i 176 startů v NHL za Washington, Phoenix, Columbus a Chicago.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.