Hlavní obsah

Brankáři Bostonu Swaymanovi přiřkla arbitráž na příští sezonu téměř tři a půl milionu dolarů

Brankář hokejistů Bostonu v NHL Jeremy Swayman má po úterním rozhodnutí arbitráže na příští sezonu smlouvu za 3,475 milionu dolarů. Slyšení proběhlo v neděli, Bruins zvolili roční kontrakt namísto dvouletého. Klub o tom informoval na webu.

Foto: Chris Szagola, ČTK/AP

Brankář Bostonu Bruins Jeremy Swayman v akci.

Článek

Výrok arbitráže je nakonec takřka přesně uprostřed toho, co navrhovaly či požadovaly obě strany. Zatímco Boston měl nabízet Swaymanovi dva miliony, čtyřiadvacetiletý gólman požadoval 4,8 milionu dolarů. Podle předchozí tříleté nováčkovské smlouvy měl celkový příjem 3,15 milionu dolarů.

Swayman by měl opět vytvořit dvojici s držitelem Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana soutěže za minulou sezonu Linusem Ullmarkem. Oba společně získali také William M. Jennings Trophy určenou gólmanům z týmu s nejnižším počtem inkasovaných branek v základní části NHL.

Swayman zasáhl v dlouhodobé fázi minulé sezony do 37 zápasů a vychytal 24 výher. V průměru inkasoval 2,27 branky na utkání a měl úspěšnost zákroků 92 procent, čtyřikrát udržel čisté konto. V play off, v němž suverén základní části dohrál už v 1. kole, nastoupil dvakrát, měl průměr 3,34 a úspěšnost 87,5.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.