Hlavní obsah

Lener bude trénovat hokejisty Düsseldorfu

DÜSSELDORF

Český trenér Slavomír Lener povede v příští sezóně německé ligy hokejisty Düsseldorfu. S vedením klubu, který v tomto ročníku vypadl v semifinále play-off, podepsal kouč olympijských vítězů z Nagana roční smlouvu.

Článek

Lener se letos po dvou letech rozloučil se švédskou Luleou. V klubu sídlícím u polárního kruhu sice ještě mohl pokračovat, ale rozhodl se pro změnu, neboť chtěl kvůli rodině blíž k domovu. "Chtěl jsem zůstat doma, kvůli tomu jsem také ve Švédsku skončil, ale nikde nebylo nic volného," řekl ve středu dvaapadesátiletý trenér.

Celek DEG Metro Stars, v němž v dubnu skončil americký kouč Don Jackson, si od českého trenéra slibuje zisk devátého titulu. "Ozvali se mi v polovině května. Nabídka to byla zajímavá, navíc Düsseldorf přesně splňoval moji podmínku, aby to bylo domů nejvýš hodinu cesty letadlem," uvedl Lener.

Bývalý asistent v klubech NHL Calgary Flames a Florida Panthers se do Německa znovu vydá v neděli nebo v pondělí, ale mužstvo fakticky převezme až 1. srpna, kdy düsseldorfští hokejisté začnou trénovat na ledě.

Svůj nový tým považuje za jeden z nejlepších v Německu. "Je to ambiciózní mužstvo, chtějí dávat šanci mladým, i to byl důvod, proč jsem to vzal," prohlásil. V kádru jsou dvě volná místa pro obránce a středního útočníka a Lener nevyloučil, že bude na tyto posty hledat posily i v Česku nebo na Slovensku.

Reklama

Související témata: