Hlavní obsah

Mladý obránce Krutil se přesouvá z AHL do švédského Växjö

Devatenáctiletý hokejový obránce Michael Krutil stráví zbytek sezony ve švédském klubu Växjö Lakers. Český juniorský reprezentant se přesune do Evropy z nižší zámořské soutěže AHL, v které odehrál v této sezoně za farmářský tým Chicaga sedm zápasů, v nichž nebodoval.

Obránce Michael Krutil a jeho tvrdý zákrok.

Článek

"Växjö je výborný klub a mám radost, že budu jeho členem. Vím, co švédská liga obnáší a že nabízí dobré podmínky pro to, aby se člověk zlepšoval. Už se nemůžu dočkat, chci začít co nejdříve," uvedl Krutil na webu švédského klubu.

"Michael je mladý nadějný obránce, který dobře brání. Je velký, silný a dobře bruslí," řekl Henrik Evertsson, sportovní ředitel Växjö, které figuruje na šestém místě ligové tabulky.

Odchovance Letňan draftovalo Chicago předloni ve čtvrtém kole na 110. místě, smlouvu s ním ale nepodepsalo. V AHL nastupoval už v minulém ročníku, předtím si připsal jeden extraligový start v dresu Sparty. S hokejovou dvacítkou byl na nedávném mistrovství světa v Kanadě, ale do hry nezasáhl kvůli dvouzápasovému trestu z minulého šampionátu. Pak byl turnaj kvůli koronaviru zrušen.

Reklama

Související témata: