Hlavní obsah

Všechno špatně. Dvacítka dopadla jinak, než se čekalo. Radostné zprávy to ale nejsou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední roky jste touhle dobou pravidelně měli možnost číst články, jak hokejová reprezentace na juniorském mistrovství světa opět skončila ve čtvrtfinále a co je příčinou úpadku českého hokeje. Letos dvacítka dopadla jinak, než se čekalo, když vinou covidu na vyřazovací boje ani nedošlo. Šampionát v Edmontonu a Red Deeru byl předčasně ukončen už v průběhu základních skupin. I tak ale výběr Karla Mlejnka na sebe stihl upozornit porážkou s nikterak našlapaným týmem Německa. Nejen tom v novém dílu hokejového podcastu Za mantinelem diskutují redaktoři Martin Kézr a Jan Škvor.

Foto: Sport.cz

Za mantinelem

Článek

Všechno špatně. Co se z českého pohledu na turnaji v Kanadě pokazit mohlo, se pokazilo. Začalo to už zrušeným jediným přípravným duelem proti Švýcarům kvůli nákaze v kádru soupeře.

V úvodním zápasu turnaje proti favorizované Kanadě sice Češi překvapili slibným začátkem a vedením 3:1, pak ale přišel pětigólový obrat výběru Javorového listu a do toho zranění klíčového obránce Jiříčka, pro kterého MS předčasně skončilo.

Pro jeho spoluhráče ale o pár dní později rovněž, když direktoriát kvůli výskytu koronavirové nákazy v týmech USA, Česka a Ruska turnaj kvůli obavám z dalšího šíření covidu zrušil. To už měli Češi na svém kontě ostudnou porážku v prodloužení s Německem a velmi pravděpodobně by na závěr skupiny bojovali v přímém souboji s Rakouskem o postup do čtvrtfinále.

Proč Češi nestačili ani na Němce, kterým chyběli jejich největší hvězdy? Proč bublina v Edmontonu a Red Deeru nefungovala, když loni to šlo? A má smysl, aby se turnaj uskutečnil v náhradním termínu v létě? Nejen na tyto otázky hledá odpovědi nový díl podcastu Za mantinelem.

Reklama

Související témata: