Hlavní obsah

Petr Čech si odbyl premiéru v nejvyšší britské hokejové lize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To je příběh jako hrom. Petr Čech, legendární fotbalový brankář a vítěz Ligy mistrů, si zachytal v nejvyšší britské soutěži. Hokejové. Po konci fotbalové kariéry se totiž přemístil na led. Letos chytal za Oxford ve druhé britské lize, minulý týden si ho na krátkodobé hostování vyhlédl šampion z Belfastu. A 41letý gólman si v sobotu odbyl premiéru.

Petr Čech je démon, směje se agent Spálenka. Příspěvek z pořadu Příklep na Sport.czVideo: Sport.cz

 
Článek

Britský mistr Belfast Giants kvůli zranění přišel o brankářskou dvojku, a tak si o soutěž níž ulovil hvězdu. První dva zápasy Čech proseděl na střídačce, kde začal i v sobotu proti Glasgow, ale pět minut před koncem to přišlo. Za rozhodnutého stavu 5:1 jednička Tyler Beskorowany zamířil na střídačku a šanci dostal rodák z Plzně.

Celá aréna byla na nohou, když Čech mířil za aplausu střídačky poprvé do branky. Při premiéře v profesionálním hokeji navíc neinkasoval. Za necelých pět minut si připsal jeden zákrok a přispěl k vítězství 5:1. Poté šéfoval pozápasové děkovačce s fanoušky.

Je možné, že Giants budou na Čecha spoléhat i v nedělním utkání s Nottinghamem. Podle serveru Belfast Telegraph si totiž střídající gólman Beskorowany nešel za rozhodnutého stavu jen odpočinout, ale při jednom ze zákroků se zranil.

Bývalý fotbalový brankář Chelsea nebo Arsenalu ukončil kariéru v roce 2019, poté se začal naplno věnovat hokeji. Na zahradu si pořídil umělé hřiště a vypiloval se ve skvělého gólmana i v úplně odlišném sportu.

Když ho před deseti dny povolal Belfast za zraněnou dvojku Jacksona Whistlea, už jen zájem účastníka Ligy mistrů ho nadchl. „Je to pro mě obrovská čest a splnění snu,“ rozplýval se. Prvním startem v profesionální soutěži ještě posunul hranice nemožného.

Reklama

Související témata: