Hlavní obsah

Překvapení. Český trenér poslal krajana ve švédské lize do juniorky, ve 32 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechápal a koukal s otevřenou pusou. Český hokejový gólman Roman Málek během angažmá ve švédském MoDo zažil situaci, na kterou nikdy nezapomene. Ve 32 letech totiž odchytal zápas v tamní juniorské soutěži. „Mám to i ve statistikách na internetu," směje se Málek v pořadu Příklep dávné příhodě. Tehdy jej do juniorky poslal český kouč Miloš Hořava.

Ve 32 letech zápas v juniorské lize? Český brankář vzpomíná v pořadu Příklep na bizarní situaci ze Švédska.Video: Sport.cz

 
Článek

Angažmá ve švédském klubu si Málek pochvaluje, spojenou s ním však má i netradiční příhodu, kdy jako zkušený třicátník musel do juniorské ligy. „Bylo to skvělé angažmá, ale ten zápas v juniorce, to bylo překvapení. Hořák mi to oznámil po tréninku a anglicky. Říkal jsem, že to přece nemůžu, ale šlo to," vzpomíná současný trenér hokejové Slavie.

Českému brankáři chyběla kvůli nemoci zápasová praxe, a tak se jeho krajan v roli trenéra rozhodl, dát mu možnost k rozchytání mezi švédskými talenty. „Byl to normálně mistrák. Tehdy platilo, že pět starších hráčů, co měli smlouvy, tak mohli jít hrát za juniorku mistrovský zápas, jen ne play off," vysvětluje Málek.

Proč nevyšel přestup do NHL? Roman Málek vypráví v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Doporučení trenéra, aby se nezranil, sice český brankář vyslyšel, ale jinak na duel dobré vzpomínky úplně nemá. „Prohráli jsme 2:3 v prodloužení a já namazal za brankou soupeři na jeden z gólů," přiznává po letech Málek, že mu to ve švédské juniorce nevyšlo.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články