Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Bitva o hokejový titul, hlavní trumfy drží Sparta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta se zamíchala do hry o mistrovský titul a stejné ambice má i její hokejová kolegyně. Extraligové play off otevře v pátek brány čtvrtfinále, Pražané se v něm srazí v repríze finále s Třincem, a podle expertů v pořadu Příklep na Sport.cz drží největší trumf, který by je mohl dostat na vysněný vrchol. „Rozhodovat budou gólmani a tím nejlepším je podle mě Jakub Kovář," míní bývalý gólman Roman Málek. „Pro Spartu v souboji s Třincem hraje i větší týmová síla," dodává Martin Kézr, šéfredaktor sportovní redakce Sport.cz.

Hokejový pořad Příklep s bývalý gólmanem Romanem MálkemVideo: Sport.cz

 
Článek

Olympijský vítěz z Nagana Milan Hnilička už dlouho před startem vyřazovacích bojů v extralize prohlásil, že jsou týmy v play off na cestě za úspěchem z osmdesáti procent závislé na výkonu gólmanů. Málek, jenž s pražskou Slavií jednou extraligu vyhrál a dotáhl to až do národního týmu, souhlasí. „Play off je fáze soutěže, kdy vám normální střely do branky neprojdou," myslí si, že budou následující utkání přehlídkou vynikajících výkonů brankářů.

Novinář Martin Kézr poznamenal, že už v předkole faktor „gólman" rozhodoval „Třeba v sérii Mladé Boleslavi s Brnem to tak bylo. Ale pozor, není to o jednom brankáři, nýbrž o dvojici, takže Sparta, Pardubice mají velké zbraně. A pozor na Kometu, kde je Furch ve vynikající formě," upozorňuje zkušený žurnalista.

V čem se liší současná Sparta od té devadesátkové? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Obecně ale už ve čtvrtfinále čekají experti vyrovnané série. Řeč přichází v Příklepu právě na duel Sparty s Třincem. „Oceláři ukázali, že důležitá utkání umí," posílá Pražanům varování trenér brankářů konkurenční Slavie. „Pokud Sparta dokáže eliminovat největší třinecké opory, viděl bych ji jako mírného favorita," stojí si za svým Kézr.

Kdo vyhraje titul v extralize Pardubice, Sparta, nebo někdo jiný Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

A co vítěz základní části extraligy Pardubice? Dynamo narazí na Olomouc a ani tady nepůjde o jednoduchou práci pro favorita. „Olomouc umí hrát z obrany a čekat na šance. Pardubice jim nesmějí ukázat, že jsou k poražení," vidí nebezpečí pro Východočechy Málek. Ostatně Pardubicím už se v minulosti stalo, že se z prvního místa loučily s vyřazovacími boji velmi brzy.

V pořadu Příklep pochopitelně přišla řeč i na další hokejová témata. Mluvilo se o národním týmu, baráži o extraligu i o play off Chance ligy. Došlo i na syna Romana Málka, jenž rovněž chytá ve Slavii. „Všechno si vychytal sám, zákulisně jsem mu určitě nepomáhal," dušuje se Málek starší. „Má skvělou hlavu, nebojí se jít chytat, když se týmu nedaří. Není pokaděnej, A jestli se o mně říkalo, že jsem byl rychlý, tak on je ještě rychlejší," dodává s pýchou.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec