Hlavní obsah

Přesná muška! Frustrovaný brankář trefil rozhodčího lahví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zejména gólmanům občas pořádně rupnou nervy. Videa rozmlácených hokejek o branku jsou spíše úsměvná, finský brankář Kasimir Kaskisuo však pořádně přestřelil. Za svůj čin v nejvyšší švédské soutěži vyfasoval zasloužený trest.

Foto: Profimedia.cz

Finský brankář Kasimir Kaskisuo na archivním snímku.

Článek

Leksand v domácím utkání 49. kola švédské ligy potvrzoval roli favorita a vedl nad HV 71 2:0. Jenže o náskok přišel a rozhodovalo se až v prodloužení. V něm hostující Andy Miele dostává přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže puk obdrží v momentu, kdy střídající hráč teprve přeskakuje mantinel. Hraniční situace.

Miele se poté natlačí před branku a bekhendem skóruje. A domácí koušou křivdu, kterou pořádně neunesl gólman Kaskisuo. Při pohledu na sudího, který potvrzoval hostující trefu, se mu v hlavě asi pořádně setmělo. Vzal do ruky lahev s vodou a pořádnou razancí ji po rozhodčím mrštil.

Arbitr už byl v tu chvíli docela daleko, ale finský brankář zamířil přesně. Bohužel pro něj. Den po prohře totiž přišel trest.

Kaskisuo přijde o zbylé tři zápasy základní části a o první dva duely play off. Navíc musí zaplatit pokutu 23 750 švédských korun (v přepočtu přes 50 tisíc Kč).

Devětadvacetiletý brankář, jenž odchytal i dva zápasy v NHL za Toronto a Nashville, by ovšem měl být pro Leksand nahraditelný. Letos totiž nepodává tak spolehlivé výkony, jeho úspěšnost zákroků oproti loňské sezoně klesla o tři procenta na rovných 88 % a z pozice jedničky ho vytlačil o rok starší Litevec Mantas Armalis.

Frustrace hráčů Leksandu souvisí i s aktuální formou. Tým z vnitrozemí Švédska totiž prohrál čtyři z posledních deseti zápasů a už nemá přímý postup do čtvrtfinále ve vlastních rukách. Propadl se na osmou pozici.

Reklama

Související témata: