Hlavní obsah

Reprezentační gólman mění působiště. Potká se s dvěma krajany z nároďáku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve své kariéře už si vyzkoušel českou extraligu za Kometu, KHL za Chabarovsk, dva zápasy zapsal i v NHL za Arizonu a poslední dvě sezony chytal finskou nejvyšší hokejovou soutěž za Ilves Tampere. Nyní 28letý český reprezentační gólman Marek Langhamer okusí i švédskou ligu, když podepsal dvouletý kontrakt s Oskarshamn. Tam působí i jeho krajané-útočníci Jiří Smejkal a Hynek Zohorna, s nimiž je Langhamer toho času v Brně na přípravném kempu reprezentace před MS.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Marek Langhamer v reprezentačním dresu.

Článek

„Bude to nová výzva, ale těším se na ni. O klubu jsem slyšel jen samé dobré věci. Působí jako rodinné prostředí na ledě i mimo něj. Švédská liga je velmi dobrá a vyrovnaná a doufám, že budeme mít co nejlepší sezonu," říká pro oficiální stránky klubu majitel bronzu z loňského MS.

Poslední ročník ve Finsku mu vyšel náramně. Ilvesu Tampere pomohl k bronzovým medailím, v základní části soutěže navíc kraloval brankářským statistikám v průměru obdržených gólů na zápas (1,83) i úspěšnosti zákroků (92,4 procent).

Z příchodu rodáka z Moravské Třebové je nadšený i trenér gólmanů Oskarshamnu Mikael Sandberg.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Marek Langhamer.

„Marek je prvotřídní brankář, o tom není sporu. Měli jsme ho jako číslo jedna na seznamu přání od listopadu. Ve finské lize vychytal (v uplynulé sezoně) osm čistých kont a je brankářem české reprezentace. Je to špičkový gólman v Evropě," prohlásil Sandberg.

Reklama

Související témata: