Hlavní obsah

Slovenský brankář Križan dal ve švédské lize gól

TIMRA

Slovenský brankář Karol Križan z MODO Hockey vstřelil ve čtvrtečním utkání švédské hokejové ligy na ledě Timry gól. Účastník olympijských her v Turíně se v 57. minutě zmocnil puku a přes celé hřiště trefil prázdnou branku. Skóroval dokonce v oslabení, protože domácí se rozhodli pro power play při své přesilovce.

Článek

MODO nakonec vyhrálo díky další brance do prázdné branky 3:0 a Križan si připsal díky 45 úspěšným zákrokům čisté konto. "Všichni brankáři sní o tom, že dají gól do prázdné branky," řekl Križan deníku Aftonbladet. Timra v zápase definitivně přišla o naději na účast v play off, protože osmičku doplnily Mora a Brynäs.

Hrdina utkání Križan zachytil nahozený puk lapačkou, stihl si ho připravit na rozehrávkou a hokejkou vyhodil. Kotouč spadl na led hned za obrannou modrou čárou MODO a doklouzal do branky. "Nevěřil jsem svým očím, že to šlo do branky," uvedl Križan. "Chtěl jsem puk jen vyhodit. Když jsem ale viděl, že míří na branku, tak jsem si jen přál, aby tam skončil."

Pětadvacetiletá loňská posila MODO ze Zvolenu je čtvrtým gólmanem v historii švédské Elitserien, který vstřelil branku. Dokonce dvakrát se to povedlo finskému brankáři Jarmovi Myllysovi, který skóroval v letech 1999 a 2000 v dresu Luley. Jednou se zapsal mezi střelce v roce 2000 jeho krajan Vesa Toskala, jenž tehdy působil ve Färjestadu. Vůbec prvním střelcem mezi gólmany v Elitserien byl v roce 1999 Švéd Jörgen Wikström z Björlkövenu.

Križan si celkově vylepšil svou bilanci v kanadském bodování a má z 43 zápasů na kontě tři body za gól a dvě asistence.

Reklama

Související témata: