Hlavní obsah

To se jen tak nevidí. Gólman se trefil přes celé hřiště, jeho protějšek stál přitom v brance!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Branky vstřelené gólmany jsou v hokeji celkem ojedinělým jevem. Občas se však zadaří a gólmanovi pak tleská celá hala. Vzpomeňme třeba případ Lukáše Dostála v AHL, kterému se podařilo pečetit vítězství San Diega nad Coloradem v březnu minulého roku. Ve valné většině případů však gólman trefí odkrytou klec. To, aby prostřelil strážce svatyně, se opravdu často nevidí. Teď k tomu však došlo v druhé nejvyšší německé lize.

Hokej - ilustrační foto.

Článek

Běžela první třetina utkání mezi Selberem a Ravensburgem, přičemž hosté už vedli 1:0. Poté se však dostali do početní nevýhody, během které vyhodili puk z vlastního obranného pásma. Jenže nějak zapomněli, že v tomto případě se zakázané uvolnění pískat nemůže a hra tak běží dál.

Puk se tedy dostal až k domácímu brankáři Michaelu Bitzerovi, který jej neomylně vyslal přes celé kluziště do branky, ve které se jeho kolega Jonas Stettmer nevědomky občerstvoval. Vyrovnávací branka byla nakonec v oficiální statistice připsána útočníkovi Nicholasi Migliovi, který puk ještě zřejmě bruslí tečoval. Podle dostupného záběru to však není zcela jasné.

Je třeba podotknout, že gól neměl být uznán kvůli ofsajdovému postavení jednoho z útočníků. Všichni ale byli zřejmě tak zmatení, že si toho nikdo nevšiml. Domácím však kuriózní branka k výhře nepomohla, Ravensburgu podlehli 3:5 a v tabulce jim zatím patří dvanácté místo.

Reklama