Hlavní obsah

Tohle musíte vidět! V NHL padl neuvěřitelný gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takový "vlastňák" se v hokeji jen tak nevidí. Ještě ke všemu v nejlepší lize světa. V zápase San Jose s Anaheimem nebyla nouze o krásné góly, vždyť v základní hrací době jich padlo hned deset. Ten, který však všechny předčil, má na svědomí útočník Ducks Jakob Silfverberg, který totiž nepřekonal gólmana soupeře, nýbrž svého vlastního.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Tomáš Hertl (vpravo) v souboji s Jakobem Silfverbergem.

Článek

Sharks se s Ducks postarali o jeden z dosud nejdivočejších zápasů v letošní sezoně NHL. Vedení se překlápělo z jedné strany na druhou, po první třetině vedl Anaheim 3:2, jenže krátce po začátku druhého dějství v přesilovce vyrovnával Timo Meier, který zhruba pět minut před koncem třetiny skóroval znovu, jenže ne tak úplně.

Ducks už zase vedli, tentokrát 4:3 a Meier se podpořený Hertlem snažil prosadit přes bránícího útočníka Silfverberga. Ten mu kotouč sebral a mohlo se zdát, že je po akci, jenže! Švédský útočník ve snaze odpálit puk do bezpečí ho poslal přímo na gólmana Anthonyho Stolarze.

Ten se sice snažil zasáhnout, ale zareagoval pozdě a puk mu prosvištěl pod paží. „Bylo to divné. Štěstí na mé straně, smůla na té jeho," poznamenal po zápase Meier, jemuž byla Švédova trefa připsána, neboť hokejová pravidla termín vlastní gól neznají. Nakonec však Silfverbera nemusela minela tolik mrzet. Jeho tým sice nedokázal v závěru zápasu udržet vedení 5:4, ale v nájezdech dva body urval.

Nešťastný moment dal ale vzpomenout na neméně povedený vlastní gól Patrika Laineho, který při svých začátcích v zámořské soutěži v roce 2016 trefil brankářem vyražený puk přímo do odkryté klece. Holt každý den nemůže být posvícení...

Reklama