Hlavní obsah

To se jen tak nevidí. V hokejovém play off padl neuvěřitelný vlastňák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v české hokejové Tipsport extralize probíhal dramatický pátý čtvrtfinálový duel mezi Spartou a Libercem, na Slovensku ve stejné fázi play off hrály čtvrté utkání Košice s Michalovci. Košice vedly 3:0 na zápasy a po trefě Briana Ihnačáka z první minuty se dostaly do vedení i v tomto duelu, jenže co přišlo pak, je zřejmě srazilo na kolena.

Foto: TASR/František Iván

Hokejisté Michalovců se radují z branky.

Článek

Hokejisté Košic vstupovali do čtvrtého domácího zápasu čtvrtfinále play off proti Michalovcům jako favorité, kterým stačila jediná výhra k postupu do další fáze. Svou roli potvrdili hned v úvodu zápasu, kdy v čase 1:00 skóroval Ihnačák. Ve 12. minutě trefil Matěj Galbavý hokejkou do obličeje Luca Snuggeruda a rozhodčí začal pro Košice signalizovat výhodu.

Gólman Andrej Košarišťan, který v sezoně 2020/21 působil v Kladně, tak odbruslil na střídačku a Košice to zkusily s šesti muži v poli, jenže to nadělalo více škody než užitku. Jeden z hráčů totiž poslal nepřesnou přihrávku od útočné modré, která skončila až ve vlastní brance.

Za střelce gólu byl paradoxně označen Galbavý, který tak ve stejném čase šel na trestnou lavici i skóroval. Michalovce tento moment nakopnul a už po první třetině vedly 2:1. Ve druhé části skórovaly ještě čtyřikrát a vyhnaly Košarišťana z branky. Otřesené Košice dokázaly v 58. minutě akorát zmírnit skóre na 2:6. Série tak bude pátým zápasem pokračovat ve čtvrtek v Michalovcích.

Reklama