Hlavní obsah

Tohle není apríl! Petr Čech podepsal smlouvu se šampionem nejvyšší britské hokejové ligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pozor, tady už nejde o žádné sklouznutí se na ledu, protože ho hokej po konci fotbalové kariéry baví a ještě k tomu mu jde. Někdejší fotbalový reprezentační brankář Petr Čech podepsal dočasný kontrakt formou hostování se severoirským klubem Belfast Giants hrajícím nejvyšší hokejovou ligu ve Velké Británii.

Foto: ČTK / Šálek Václav, Profimedia.cz

Petr Čech v roli hokejového brankáře.

Článek

„Petr je vysoce ceněný sportovec, který ví, co je potřeba k výkonu na nejvyšší úrovni, takže jeho pomoc během tohoto hostování bude neocenitelná,“ libuje si trenér Belfastu Adam Keefe nad novou posilou, která má dočasně pomoct vyřešit problém se zraněnými brankáři.

Belfast se v aktuálním ročníku coby britský šampion představil i v hokejové Lize mistrů, v jejíž základní části obsadil sedmnácté, první nepostupové místo do play off. Na závěr základní skupiny si přitom doma před necelým měsícem vyšlápl i na Pardubice!

Exhibice plná hvězd v Litvínově. David Pastrňák, Petr Čech nebo Robert Reichel se synemVideo: Sport.cz

„Velmi si vážíme podpory Oxford City Stars i samotného Petra,“ dodává.

Své hokejové dovednosti ukázal Čech českým fanouškům v létě, kdy se v Litvínově zúčastnil exhibice hvězd. A třeba jeho spoluhráč David Pastrňák před ním smekal. „Klobouk dolů před ním se po tak neskutečné fotbalové kariéře takhle obout do hokeje. A ještě do gólmanského. Není to žádná sranda. Fakt klobouk dolů, jak se to naučil,“ prohlásila hvězda Bostonu.

Jednačtyřicetiletý Čech, jenž ve své fotbalové kariéře čtyřikrát vyhrál anglickou Premier League a má ve své sbírce i triumf v Lize mistrů, si ve své hokejové dráze vyzkouší na Ostrovech čtvrté angažmá.

Bývalý gólman Chelsea, Arsenalu, Rennes nebo Sparty začínal s hokejem v Anglii v roce 2019 ve čtvrtiligovém týmu Guildfordu Phoenix, vloni v listopadu zamířil o patro výš do Chelmsfordu Chieftains. Odtud se letos v červnu stěhoval do konkurenčního týmu Oxford City Stars.

Dres Belfastu, jemuž v desetičlenné tabulce britské ligy patří páté místo, už Čech v nedávné minulosti oblékl. Stalo se tak letos v dubnu v charitativním zápase proti ukrajinskému Dněpru. Na pomoc ukrajinskému hokeji v době války se tehdy vybralo 65 tisíc liber (téměř dva miliony korun).

Reklama