Hlavní obsah

Petr Čech změnil v Anglii hokejové působiště, v srpnu si zachytá v Litvínově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ten nápad se zrodil v únoru v pražské O2 Areně při oslavách 25 let od naganského triumfu. Když Robert Reichel viděl nabité a nadšené ochozy, naklonil se ke Slavomíru Lenerovi a řekl: „To by chtělo zopakovat.“ A tak na půlku srpna chystá v Litvínově, tedy v místě, kde vyrostla řada šampionů z Nagana, další exhibiční mač. Tentokrát proti sobě nastoupí výběr místních borců a tým složený z bývalých a současných hráčů NHL. Doplněn však bude i o fotbalisty Petra Čecha a Vladimíra Šmicra.

Robert Reichel i Slavomír Lener budou mít pro Zápas legend v Litvínově silné týmy. V nominaci i fotbalové duo Čech, ŠmicerVideo: Sport.cz

 
Článek

„Dopracovali jsme se k celkem slušným mužstvům. Pokusíme se vyprodat stadion, aby si to lidi užívali," říká Robert Reichel, jenž nastoupí v litvínovském výběru, přičemž na střídačce mu budou velet kamarádi z dětství i letití reprezentační parťáci Martin Ručinský a Jiří Šlégr. „Litvínov býval hokejovou baštou a lidi si zase zaslouží vidět ty skvělé hráče," říká Ručinský. On sám se ale po operaci ploténky už na brusle nepostaví, raději dává přednost tenisu a golfu.

Vstupenky na utkání už jsou v prodeji, ceny startují na 350 korunách, přičemž celý výtěžek poputuje na charitu. Polovina z vybraných peněz na litvínovskou mládež, ta druhá Nadaci České filharmonie, což je u podobných sportovních exhibicí poněkud překvapivý příjemce.

Hokejový přestup Petra Čecha. V Anglii bude hrát za třetiligový Oxford City StarsVideo: Sport.cz

„Chceme propojovat sport a kulturu, protože obě odvětví dělají dlouhodobě Česku výbornou reklamu. Česká filharmonie má k tomu neskutečně ambiciózní plány, řadí se mezi pět nejlepších evropských filharmonií. A platí tam to stejné jako ve sportu – pokud chcete uspět, musíte mít nejlepšího trenéra/dirigenta a nejlepší hráče. A ti nejlepší hudební hráči odcházejí, tak si je musíte vychovat, což stojí peníze," popisuje Lener, jinak velký milovník vážné a klasické hudby.

Ten zároveň do týmu hvězd, který bude společně s ním koučovat Jakub Voráček, angažoval fotbalistu Petra Čecha, dnes už brankáře hokejového, jenž působí v Británii. A který před pár dny přestoupil do celku Oxford City Stars, ve třetí nejvyšší britské soutěži.

Kdo by měl 19. srpna v Litvínově hrát?
Výběr Litvínova: Petr Nedvěd, Pavel Francouz, Radek Duda, Viktor a Jaroslav Hüblovi, František Lukeš, Ondřej Kaše, Robert a Kristian Reichlovi, Jakub Lauko, Jan Myšák, Martin Škoula.
Výběr hvězd: Jan Hlaváč, Patrik Eliáš, Michael Frolík, David Výborný, Jiří Tlustý, Tomáš Vlasák, Filip Hronek, Lukáš Krajíček, Martin Nečas, Jaroslav Hlinka, Libor Procházka, Jaroslav Nedvěd.

Na ledě se také objeví Vladimír Šmicer, jenž ale chodí s fotbalovou partičkou třikrát týdně hokej hrát. „Vždycky jsem miloval hokej a bude pro mě neskutečná pocta si s těmi kluky zahrát. Já jsem na vrcholu hokejové kariéry, takže se ničeho nebojím," uvedl Šmicer.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán zítra 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán