Hlavní obsah

Tři čeští hokejisté z Mory byli potrestáni za porušení disciplíny

STOCKHOLM

Všichni tři čeští hokejisté ze švédského týmu Mora - Pavel Brendl, Ivan Huml i Miroslav Blaťák - dnes nesměli nastoupit do ligového utkání proti celku Brynäsu, přestože byl zápas pro domácí velmi důležitý. Důvodem jejich 'postavení mimo hru' bylo hrubé porušení disciplíny v neděli těsně před zápasem se stockholmským Djurgaardenem. Mora pak důležitý zápas prohrála.

Foto: www.jatkoaika.com

Český hokejista Pavel Brendl.

Článek

"Ukázali nedostatek soudnosti, a to nemůžeme trpět," řekl švédskému deníku Aftonbladet ředitel klubu Jan Simons. Mora, která bojuje ve spodní části ligové tabulky o postup do play-off, přišla o tři klíčové hráče kvůli tomu, že se české trio v neděli před pondělním zápasem "zapomnělo" po večerce v restauraci.

Na jejich společném vyloučení z utkání se vedení týmu shodlo při krizové schůzce ve čtvrtek odpoledne. "Řekli, že se jdou najíst a že se vrátí, ale nezůstalo jen u toho. Je to nefér vůči klubu i spoluhráčům," uvedl Simons. "V této situaci to bylo velmi těžké rozhodnutí," dodal.

Vyloučení platí jen na jedno utkání, takže v příštím zápase proti týmu Lulea již Brendl, Huml i Blaťák nastoupí. "Projevili velkou lítost nad tím, co udělali, což bylo velmi důležité," ocenil pokání coby polehčující okolnost provinilého tria ředitel Mory. Nechtěl však říci, zda budou následovat i další tresty.

Brendl je momentálně nejlepším střelcem švédské ligy, Blaťák zase nejlepším obráncem týmu Mory.

Reklama