Hlavní obsah

Trvaje šokoval konec sezóny

PRAHA

Podivný konec sezóny zažil brankář Jiří Trvaj v ruském Togliatti. Jeho tým vypadl v semifinále hokejové superligy s Omskem, když ve třetím - a nakonec rozhodujícím - duelu série odešli hráči Togliatti z ledu už tři minuty před koncem. Kouč totiž své svěřence odvolal na protest proti verdiktu hlavního rozhodčího.

Foto: www.hclada.ru

Brankář ruského Togliatti Jiří Trvaj (vlevo).

Článek
Fotogalerie

V závěru třetího semifinále proti Omsku, které Lada musela vyhrát, pokud chtěla odvrátit vyřazení, se hosté rozhodli nechat přeměřit zahnutí hokejky Sergeje Krivokrasova.

"V momentě, kdy náš kapitán říkal rozhodčímu, co chce, on odjel na střídačku a vyměnil si ji. Sudí tak měřili evidentně jinou hůl a dvě minuty jsme dostali my místo Omsku," popsal dramatické momenty Trvaj v telefonickém rozhovoru pro ČTK.

Na led už nepřišli

Trenér Petr Vorobjev se na protest proti tomuto verdiktu rozhodl odvést hostující tým do kabiny a k návratu na led jej nepřesvědčila ani změna rozhodnutí arbitrů. Ti si dění na ledě prohlédli na videu a potrestali Krivokrasova dvouminutovým plus desetiminutovým osobním trestem. "Nám ale stejně dal dvě minuty za to, že jsme odešli do šatny. Tak nám trenér řekl, ať se svlékneme, že končíme," uvedl Trvaj.

Vedení Togliatti bylo dnes za nedohrání zápasu potrestáno pokutou 300 000 rublů (zhruba 285 000 korun). Vorobjev navíc dostal další desetitisícovou pokutu za to, že nepřišel na tiskovou konferenci. Na vítězství domácích 1:0 a postupu Omsku do finále se ale nic nezměnilo. "Něco takového jsem ještě nezažil," kroutil brankář nad celou situací hlavou.

S Lenerem vůbec nemluvil

I přes jasnou porážku v semifinále 0:3 na utkání však panuje v Togliatti se sezónou spokojenost. Klub obsadil v základní části druhé místo a poté obhájil i konečnou třetí pozici z loňského roku.

Český brankář si v Rusku za krátkou dobu vybudoval velmi dobré renomé. V základní části udržel desetkrát čisté konto a zároveň vytvořil nový rekord v počtu minut bez inkasované branky. Jestli však bude v ruském klubu působit i dál, momentálně netuší. "Nevím, co bude dál," pokrčil rameny Trvaj, který v prosinci uzavřel s vedením Lady smlouvu do konce sezóny.

Do Čech, kde zůstala manželka i s malou dcerkou, se vrátí ve čtvrtek. Nejbližším spojem, na který sehnal letenky. I díky tomu, že se nezapojí do přípravy reprezentace, bude odpočívat a věnovat se rodině. "Sezóna pro mě definitivně skončila," dodal Trvaj, jenž s trenérem národního týmu Slavomírem Lenerem vůbec nemluvil. Zprostředkovaně přes svého agenta však ví, že se jej mistrovství světa netýká.

Reklama

Související témata: