Hlavní obsah

Útočník Matěj Stránský podepsal novou smlouvu s Davosem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Matěj Stránský s předstihem uzavřel novou smlouvu s Davosem. Český reprezentant se švýcarskému klubu upsal do konce sezony 2026/27. Davos o tom informoval na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Stránský na archivním snímku během tréninku hokejové reprezentace před odletem na turnaj Karlaja cup.

Článek

Třicetiletý Stránský přišel do Švýcarska před dvěma lety z Třince, kterému předtím pomohl k zisku extraligového titulu. Za Davos včetně play off odehrál 119 zápasů, ve kterých vstřelil 57 branek a přidal 41 asistencí. V uplynulých dvou sezonách byl nejlepším střelcem týmu, v prvním ročníku byl i nejlepším střelcem celé soutěže.

„Davos se pro nás stal druhým „rodným městem“ a HCD se stal mým klubem,“ uvedl Stránský. Podle webu by měly jeho obě děti v Davosu začít chodit do školy.

Radost z dohody měl i generální manažer Jan Alston. „Víme, že Matěj umí dávat góly. Pro nás ale bylo stejně důležité, jak dobře forčekuje, jak je úspěšný v soubojích jeden na jednoho nebo jak je užitečný v přesilových hrách. Je to komplexní hráč, a proto je pro Davos tak cenný,“ řekl Alston na adresu bronzového medailisty z loňského mistrovství světa.

Reklama

Související témata: