Hlavní obsah

Útočník Smejkal bude hrát ve Švédsku za Oskarshamn

Hokejový útočník Jiří Smejkal bude nové působit ve Švédsku v týmu IK Oskarshamn. Pětadvacetiletý český reprezentant, který bojuje o účast na mistrovství světa, podepsal s klubem smlouvu na dvě sezony. Oskarshamn o tom informoval na svém webu.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Útočník Jiří Smejkal před brankářem Šimonem Hrubcem na archivním snímku.

Článek

Smejkal hrál v tomto ročníku ve Finsku za Lahti. V minulých dnech avizoval, že v klubu již nebude pokračovat a o novém angažmá má už jasno. Právo zveřejnit informace si ale vyhradil jeho nový zaměstnavatel.

V IK se odchovanec Českých Budějovic potká s Hynkem Zohornou, který v klubu před měsícem podepsal novou smlouvu. V sezoně zde působil i Zohornův starší bratr Tomáš. "Před podpisem smlouvy jsem s oběma mluvil. Bavili jsme se o tom, jak tým hraje, o trenérovi, o městě. Povídali jsme si o všem možném a to, co jsem slyšel, se mi líbilo. Rozhodně mi to pomohlo v rozhodování," uvedl Smejkal.

Bývalý hráč pražské Sparty má za sebou angažmá v zámoří, hrál KHL za Záhřeb. Poslední dvě sezony strávil ve Finsku, nejprve v Tappaře Tampere a poté v Lahti. Smejkal startoval na loňském mistrovství světa a letos se představil na olympijských hrách v Pekingu. V současnosti je členem reprezentačního týmu, který dnes nastoupí do přípravného zápasu proti Slovensku.

Reklama

Související témata: