Hlavní obsah

Už jsem dal i deset gólů, vzpomínal košický hrdina Kristek

Košice

Skvělý zápas má za sebou český hokejový útočník ve službách Košic Jaroslav Kristek. Dvaatřicetiletý hráč pomohl svému týmu k výhře v prvním zápasu semifinále play-off slovenské extraligy proti Zvolenu pěti góly.

Článek

Kristek se tak stal prvním hráčem soutěže, kterému se něco podobného od října 2004 povedlo. Před ním podobný kousek zvládl jeho současný spoluhráč Miroslav Zálešák, tehdy v dresu Skalice.

"Jednou už jsme dal dokonce deset gólů v jednom zápase, ale to bylo ještě v juniorce, když jsme hráli proti nějakému francouzskému týmu," uvedl Kristek v rozhovoru pro klubový web.

Mezi seniory se ale zlínskému odchovanci něco podobného ještě nepovedlo. "Je to můj rekord. Těší mě ale hlavně to, že jsem pomohl týmu k výhře. První semifinálový zápas je vždy hodně důležitý," podotkl.

Doposud se přitom trápil

Juniorský mistr světa z roku 2000 se přitom doposud v košickém dresu trápil. Do klubu, kterému před rokem pomohl k mistrovskému titulu, se vrátil až na konci ledna. Předtím oblékal dres Popradu v Kontinentální lize.

"Postupně si zvykám. V KHL jsem byl zvyklý hodně bruslit, zatímco tady hodně často stojím, a tak se trochu (herně) trápím. Cítím, že loňský přechod z české do slovenské extraligy byl lehčí. Teď to bylo těžší, ale tenhle pětigólový zápas by mi hlavně psychicky měl pomoct," uvedl Kristek, který měl před startem semifinále na kontě jen dvě vstřelené branky.

Český útočník si po zápase, který Košice vyhrály 7:4, užil velkých ovací. Fanoušci jej z kabiny vyvolali zpět na led. "Neslyšel jsem, že mě vyvolávají, protože jsme v kabině měli vítězný pokřik, ale přišel za mnou PR manažer, že tam musím, že něco podobného se každému v životě nepovede. I když takové věci nevyhledávám, tak jsem nemohl lidi zklamat," usmíval se Kristek, který před Košicemi slavil mistrovský titul i s Karlovými Vary v roce 2009.

Reklama

Související témata: