Hlavní obsah

Velká úleva! Nejhorší scénáře se nepotvrdily, Kosova kariéra by měla pokračovat

Nepříjemné zranění, ale naštěstí ne fatální. Informace finského hokejového serveru Jatkoaika o zdravotním stavu českého útočníka Jakuba Kose se nepotvrdily. Devatenáctiletý talent působící v organizaci Ilvesu, ovšem hrající druhou finskou soutěž za Koovee, má s hokejem pokračovat. Sezona mu ovšem kvůli poranění krku skončila předčasně.

Foto: Profimedia.cz

Český hokejista Jakub Kos v utkání MS do 20 let proti Německu.

Článek

V nočních hodinách jsme na Sport.cz psali o hrozivém zákroku na Jakuba Kose, kterého poslal soupeř nekontrolovaně hlavou na mantinel. Český mládežnický reprezentant, jenž přispěl k nedávnému stříbrnému úspěchu na mistrovství světa hráčů do dvaceti let, zůstal nehybně ležet na ledové ploše a záchranka ho poté odvezla rovnou k vyšetření.

Nejčernější scénáře o možném konci Kosovy kariéry se naštěstí nezakládaly na pravdě. „Zranění mi už neumožní hrát v této sezoně, ale jestli půjde vše podle plánu, jak mi řekli doktoři, měl bych se vrátil na letní přípravu s týmem," uvedl Kos pro Sport.cz.

Informaci vyvrátil i hráčův Agent Marek Vorel z agentury GMG Hockey. „Kuba je v pořádku. Může normálně chodit a mluvit, dokonce nebyl ani hospitalizovaný. Jakékoliv spekulace o konci kariéry jsou naprostý nesmysl. Pokud půjde vše dobře, tak by se měl na led vrátit v dubnu nebo květnu," řekl pro server Hokej.cz.

Reklama

Související témata: