Hlavní obsah

VIDEO: Kolečko se polámalo. Rozbitá rolba zrušila zápas slovenské extraligy

A bylo pozdvižení, i když se nehrálo. Místo hokejistů předvedly na ledě představení železné stroje. Zápas 50. kola slovenské extraligy mezi Zvolenem a Košicemi se neuskutečnil. Za vše mohla jedna zaseknutá převodovka v rolbě a následná rýha v ledu.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Padesát minut po oficiálním a původním startu utkání rozhodčí řekl dost. Hrát se nebude. Snahy o nápravu nikam nevedly. A tak byla nepojízdná rolba dostrkaná UNC nakladačem a dotažená na laně náhradní rolbou mimo mantinely.

Cestou stačil ještě poškozený stroj vytvořit asi čtyřcentimetrovou rýhu v ledu, kterou nebylo možno dát do bezpečného stavu. „Zůstala tam asi metrová rýha, ta by mohla vést ke zranění, proto jsem plochu posoudil jako nezpůsobilou,“ citovaly stránky zvolenského klubu rozhodčího Petra Lokšíka.

„Rozhodčí byli donuceni zápas zrušit ještě před jeho začátkem. Stav hřiště jednoduše neumožňoval odehrání duelu,“ řekl pro košický web sportovní manažer klubu Pavol Zůbek. A co samotní hráči? Domácí sundali zápasové dresy a absolvovali trénink.

Ve Zvolenu mají na tyto ošemetné záležitosti smůlu. V ročníku 2009/2010 neodehráli utkání v původním termínu z důvodu špatně ukotvené několikatunové kostky nad ledem. Visela totiž jen čtyři metry nad hráči.

Reklama

Související témata: