Hlavní obsah

Zábranský ve finské lize našel nové působiště

Český hokejový obránce Libor Zábranský mladší se ve finské lize stěhuje po dvou letech z Jukuritu Mikkeli do Ässätu Pori. V novém působišti podepsal dvaadvacetiletý odchovanec Komety Brno roční smlouvu. Syn šéfa Komety Libora Zábranského, který je zároveň jedním z asistentů reprezentačního kouče Kariho Jalonena, odešel na sever Evropy v roce 2021 poté, co odehrál po návratu ze zámoří jeden ročník extraligy za Karlovy Vary.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Zábranský mladší na archivním snímku v dresu Karlových Varů.

Článek

„Už ve svém mladém věku má Libor Zábranský hodně zkušeností z kvalitních lig v České republice a Finsku a také z reprezentace, v níž byl v sezoně stabilním členem. Libor podával v lize zápas co zápas konzistentní výkonnost,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel Ässatu Janne Vuorinen.

Ve Finsku měl Zábranský v obou sezonách velmi podobné statistiky. V té první nastoupil v základní části do 58 utkání a připsal si 17 bodů za čtyři branky a 13 nahrávek, v sedmi startech v play off přidal gól. Za tento ročník má na kontě 57 zápasů a 15 bodů (3+12). Vyřazovací boje Jukuritu těsně unikly.

„Jsem nadšený, že přicházím do Ässätu. Cítím, že mohu udělat další krok v kariéře a doufám, že pomohu týmu k úspěchu. Líbí se mi styl hry Ässätu, těším se také na fanoušky Pori, kteří jsou úžasní,“ řekl Zábranský, který má na kontě i 13 zápasů v reprezentaci. Zařadil se do ní i na startu přípravy na mistrovství světa, ale o víkendu po duelech v Německu tým opustil.

Reklama

Související témata: