Hlavní obsah

Akrobacie s lapačkou za zády nebo připomínka legendárního Haška. Vyberte nejlepší brankářský zákrok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga má za sebou čtvrtou čtvrtinu základní části a Sport.cz vám po ní tradičně nabízí hitparády nejlepších zákroků gólmanů, nejkrásnějších gólů a také zajímavých kuriozit. Jako druzí přicházejí na řadu brankáři, v anketě pod článkem můžete hlasovat, který z pěti zásahů se vám od 40. do 52. kola líbil nejvíce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

TOP 5 ZÁKROKŮVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

1) Landon Bow (Rytíři Kladno)

Foto: Václav Pancer, ČTK

Landon Bow.

Přihrávku pardubického útočníka Pánika přes brankoviště sice zasáhl Landon Bow hokejkou, puk se ale začal snášet do branky. Kladenský gólman však nádherným akrobatickým zákrokem s lapačkou za zády dokázal kotouč odrazit do bezpečí.

2) Lukáš Pařík (Mountfield HK)

Foto: David Taneček, ČTK

Lukáš Pařík.

Ležel na břiše, navíc s hlavou do branky a nohama ven z ní. Přesto královéhradecký Lukáš Pařík stačil natáhnout brusli a beton, aby znemožnil českobudějovickému forvadovi Kubíkovi zasunout puk po objetí branky do opuštěné klece.

3) Samuel Hlavaj (HC Škoda Plzeň)

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Samuel Hlavaj.

Na dorážejícího sparťana Kousala zívala prázdná branka a už se nejspíš viděl, jak slaví gól. Jenže plzeňský Samuel Hlavaj najednou vytáhl čarodějnickou hůl a její čepelí zabránil takřka jistému gólu.

4) Milan Klouček (HC Škoda Plzeň)

Foto: Václav Šálek, ČTK

Milan Klouček.

Do hitparády zákroků za čtvrtou čtvrtinu se dostává i Hlavajův kolega Milan Klouček. Přestože na ledě Komety inkasoval pět gólů, proti brněnskému kapitánovi Zaťovičovi se blýskl pohledným zásahem.

5) Eetu Laurikainen (Mountfield HK)

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Eetu Laurikainen.

Dvojí zastoupení má v našem seznamu i Hradec Králové. Finský gólman Eetu Laurikainen sice nepodává takové výkony, jaké si od něho na východě Čech představovali, proti sparťanu Kousalovi ale dal vzpomenout na legendární zákroky Dominika Haška.

Který brankář předvedl ve třetí čtvrtině extraligy nejpovedenější zákrok?
Landon Bow
17 %
Lukáš Pařík
4,5 %
Samuel Hlavaj
14,8 %
Milan Klouček
6,8 %
Eetu Laurikainen
56,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 88 čtenářů.

Reklama