Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Jsem rád, že z hokeje nevymizelo, jak si chlapi umějí dát po hubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První čtvrtina základní části hokejové extraligy je za námi a konečně jsme taky viděli pořádnou bitku. Posílám gratulace do Olomouce i Litvínova za hromadné servání se po zápase. Nebudu mlžit, mám takové momenty rád.

Foto: Jan Šťastný, Sport.cz

Po utkání Litvínova v Olomouci se strhla hromadná bitka.

Článek

Je super, že konečně někde vylétly emoce až tak, že šly rukavice dolů. Myslím, že i lidi baví, když dostanou něco navíc. Když vidí nejen góly a pěkné akce, ale i to, jak si chlapi umějí dát po hubě. Jsem prostě rád, že takové věci ještě z hokeje nevymizely. Někomu se to nemusí líbit, mně zase přijde, že to k hokeji patří.

Stejně tak musím kvitovat i fakt, že rozhodčí poté nakonec uplatnili „covidové“ pravidlo, že si oba týmy potom nepodávaly ruce a všichni raději odjeli pryč. Tam by totiž mohlo dojít k něčemu ještě většímu…

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Bitka po skončení zápasu Olomouc - LitvínovVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Zatímco Litvínov je dosavadním nejpříjemnějším překvapením extraligy, na opačném pólu tabulky to začíná zavánět velkým průšvihem především pro Mladou Boleslav. Nejenže je poslední, navíc má nejméně zkušeného sportovního ředitele Martina Ševce. A právě on teď bude čelit nejtěžším problémům. Bez zkušeností, jak ze současné situace ven, mu bude muset pomoct celá organizace Bruslařského klubu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Je jasné, že v Boleslavi něco nefunguje. Především skladba týmu, což jde za Martinem Ševcem. Středočeši dali za 13 zápasů jen 13 gólů při vyrovnaném počtu hráčů na ledě. To je děs.

Jen o příčku výš jsou Vítkovice, které nyní po odchodu hlavního trenéra Miloše Holaně čelí úplně jiným problémům. Miloš v klubu odvedl obrovský kus práce a je velká škoda, že se rozhodl pro toto řešení, i když kvůli postavení mužstva v tabulce je to pochopitelné.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Mountfield HK vs. HC Vitkovice Ridera 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Miloš Holaň se vzpamatoval a nabídl svoji funkci. Vzpamatovat; a to mnohem zásadněji; by se ale hlavně měl tým, který v minulé sezoně bojoval v sedmém semifinále o postup do finále play off. Probrat se musejí především cizinci a hráči prvních dvou formací. Někteří z nich sice bodově možná plní to, co se od nich očekává, ale týmově rozhodně ne.

Stojím si za tím, že hlavní chyba není v trenérovi. Vítkovice mají stabilní tým, víceméně stejný jako v minulé sezoně. Ano, odešli brankář Stezka a obránce Koch, to by ale nemělo mít takový dopad na ofenzivní výkony mužstva. Tým se nevzpamatoval po úspěšném ročníku. Úplně chybí nastartování mužstva, je v něm nulová rychlost a jede se na neutrál. Nevidím na hráčích žádnou snahu něco změnit.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama