Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: O Litvínovu natřeném narůžovo i „skvělých“ cizincích v Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máme za sebou týden plný extraligového hokeje a největší spokojenost musí aktuálně panovat na severu Čech v Litvínově, který je v tabulce hned za vedoucími Pardubicemi jen vinou horšího skóre.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Litvínova se radují z branky

Článek

Sám jsem zvědavý, jestli fanoušci Vervy vyvěsí transparenty s poděkováním Pavlu Hynkovi (generální ředitel). Po těch nadávkách, kterým musel poslední roky čelit, si teď zaslouží pochvalu.

K Sukeľovi s Kudrnou v první lajně se přidávají nejen Ondra a David Kaše v té druhé, ale i Abdul ve třetí a mužstvo vypadá velmi dobře. Je však otázkou, jestli překvapivé výsledky Litvínova jsou víc o sestavě, nebo o tréninku a jak se mužstvo dalo dohromady jako parta, což by šlo za trenérem Karlem Mlejnkem. Přijde mi, že zatím funguje všechno ideálně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Litvínov vs. HC Oceláři TřinecVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Ruku na srdce, mít po sedmi zápasech 17 bodů a šňůru šesti výher, to nemohl čekat snad vůbec nikdo. Po těch letech útrap se teď všichni litvínovští fanoušci musejí na zimák těšit nejen kvůli klobáse… Ten ofenzivní hokej týmu je totiž opravdu atraktivní.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Litvínov vs. BK Mladá Boleslav 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Uvidíme, jestli se časem objeví nějaká slabina v týmu. Jak s výkony vydrží gólman Matej Tomek, až přijde krizový moment. V tuhle chvíli to ale na krizi nevidím. Zatím to vypadá, že v Litvínově je vše natřeno ne na žluto-černo, ale na růžovo, a frčí to.

Bedlivě jsem v neděli sledoval zápas Mladé Boleslavi s Českými Budějovicemi. Tedy souboj sedmi cizinců na straně domácích (obránci Osburn, Jánošík a útočníci Skalický, Järvinen, Aaltonen, Lantoši, Söderlund) proti jedinému Harrisovi v kádru Jihočechů. Překvapilo mě, jak byli Středočeši nevýrazní. Nebylo tam vůbec nic – žádná obětavost, tvrdost. Vůbec nebyli schopní na Budějovice cokoliv vymyslet.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav vs. HC Motor České BudějoviceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Nebudeme si nic nalhávat: nekupujete cizince a nedáváte jim půlmilionové platy, aby se po ledě jen tak ploužili a měli pár střel za zápas. Naopak by měli být tahouny. A pokud nejsou, pak je někde chyba. Asi jsou uspokojení a někdo v Boleslavi jim bude muset říct, že takhle to dál nejde.

Aaltonen se sice nádhernými přihrávkami podepsal pod oba góly domácích, před touhle herní vyspělostí můžeme jenom smeknout. Jenže na druhou stranu, Budějovice přijely s mladíky a dvaadvacetiletí Přikryl s Beránkem i o rok mladší Koláček dali gól. Na rozdíl od „skvělých“ cizinců v Boleslavi, kteří neukážou vůbec nic.

Foto: BK Mladá Boleslav

Martin Ševc

Martin Ševc se stal sportovním ředitelem klubu před necelým rokem po Radimu Vrbatovi s Václavem Nedorostem a rozhodně neměl jednoduché se v této pozici a na trhu hned zorientovat a vědět, co a jak. Potřebuje nabrat zkušenosti, to nic ale nemění na tom, že skladba týmu jde v tuhle chvíli za ním.

Je pro mě záhadou, proč Boleslav, která by měla hledat hráče v tuzemsku a pracovat s nimi, má teď úplně nevýrazný tým se spoustou cizinců. Očekával bych, že aspoň jeden z nich bude výraznější. Tím nemyslím v bodování, ale herně výraznější, že ovládne hru. Proti Budějovicím něco takového rozhodně vidět nebylo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav – České Budějovice 0:1 (5. Kubík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na závěr se musím zastavit u 24letého Adama Kubíka. To byl nákup, který se Motoru opravdu povedl. Po sedmi kolech má pět gólů a tohle je přesně ten moment, který mu na začátku jeho ideálního hokejového věku může strašně pomoct v kariéře. A Motoru zase pomůže zjištění, že dává smysl hledat si typově hráče, které potřebujete, a poohlížet se po okolí. To se Budějovicím povedlo, Kubík skvěle zapadl do fungujícího systému.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama