Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Pardubicím dojde, uvidíš! říkali mi sami hráči Sparty. Jejich rychlík je neuvěřitelný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na úvod Břitvy musím pogratulovat holkám do osmnácti let, historické stříbro z mistrovství světa je obrovský úspěch. Stejně tak blahopřeju všem trenérům v čele s Dušanem Andrašovským. Když si vzpomenu na dobu, kdy tu s ženským hokejem začínali Karel Manhart, Petr Novák a Petr Tejral, a porovnávám to se současností, je to neskutečný progres a sukces.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antošova Břitva

Článek

V extralize musí všechny bavit stíhací závod Sparty s Pardubicemi o vítěze základní části. Potkal jsem nedávno některé hráče Sparty, kteří mi říkali, že Pardubicím dojde fyzička. „Hele, těm dojde. Uvidíš!“ tvrdili mi. I proto, že mají v nohách náročný Spengler Cup.

Že jim prý v play off stejně jako loni zase dojde dech, že lajna Radil, T. Zohorna, R. Kousal nebude tak dynamická jako na začátku sezony. V úvodu té minulé taky hrála skvěle, v play off už to ale nebylo ono. Tak uvidíme, jestli se to bude ve vyřazovací části opakovat i letos.

Antoš: Pardubicím dojde fyzička, říkali mi hráči SpartyVideo: Sport.cz

Ve středu se můžeme těšit na vzájemný střet Sparty s Pardubicemi v Praze. Každopádně ten sparťanský rychlík, jak je teď rozjetý, je neuvěřitelný! V prosinci prohráli jediný zápas, v lednu zatím žádný, což je dohromady 11 vítězství z posledních dvanácti utkání.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Verva Litvínov 6:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vypadá to prostě, že se Sparta dostala do skvělé formy. Hraje výtečně, přestože se naposledy proti Litvínovu musela obejít bez osmi hráčů. Jak si poradila? Proti černému koni soutěže nasadila do útoku hned pět kluků okolo dvaceti let - Hauser (20), Konečný (21), Žmola (18), M. Vitouch (20), Mužík (22). A oni odehráli výborný zápas a pomohli k porážce silného soupeře.

Ukazuje to, že pokud zkušení kluci jako Řepík, Sobotka, Horák nebo Chlapík hrají ve výtečné formě a k tomu funguje gólman a obrana, nemusíte se bát nasadit mladé. Oni vám to nezkazí, hrají úplně stejně dobře a zařadili se po bok hvězdných hráčů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. BK Mladá Boleslav 4:3 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pardubice budou mít co dělat, aby se vrátily na první místo a stejně jako loni ovládly základní část. Sparta teď totiž opravdu šlape.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec