Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Jágrovo do očí bijící nepochopení situace. Kladno se mohlo rozložit samo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uplynulý týden jsme všichni nejvíc sledovali mistrovství světa hráčů do dvaceti let, vedle toho ale v Česku probíhala kauza s názvem „Hudáček na Kladně“. Potěšilo mě, že nakonec dopadla tak, jak dopadnout měla.

Foto: Slavomír Kubeš, Sport.cz

Zadumaný Jaromír Jágr.

Článek

Přestože Hudáčkova dvoudenní kladenská anabáze nejspíš bude mít pro Rytíře i finanční dopad, protože ne každý hráč ustoupí z podepsané smlouvy (proč by to také dělal…), je vyústění tohoto případu dobrou zprávou pro celé hokejové prostředí a jasným vzkazem.

Chápu Kladno, že se chce vyhnout baráži, o níž dobře ví, jak složitá a psychicky náročná je. A tak hledá gólmana, který by mu při zranění Brízgaly pomohl a doplnil Bowa. V tuhle chvíli moc brankářů, kteří by mohli naskočit do extraligy, není.

Na Bowovi se to postavit dá, minulost to ukázala, potřebujete ale druhého gólmana, který je taky schopen chytat. Teď byl na trhu volný Hudáček a kladenský hrající majitel Jaromír Jágr nedomyslel, co tímto krokem spustí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. Mountfield HK 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Překvapilo mě, že mu nedošlo, že není úplně dobrý se paktovat s hráčem, který podepsal v KHL po začátku války na Ukrajině a ještě teď řekne, že se tam chce vrátit. Všichni chápou, že ten kluk si chce vydělat peníze. Někdo může říkat, že politika do sportu nepatří. Tohle ale bylo do očí bijící nepochopení situace.

Na Kladně asi nevěděli, jakou to strhne lavinu mezi vlastními fanoušky a sponzory. A i v klubu samotném se mohli najít lidé, kteří nesouhlasí s příchodem hráče působícího v nedávné minulosti v KHL. Kdyby Hudáček dál byl v kádru Rytířů, klidně se Kladno mohlo rozložit samo. A psychicky nabouraný klub, navíc názorově rozdělený na myšlenku záchrany a myšlenku základní společenské hodnoty, to asi není úplně ideální.

Foto: David Taneček, ČTK

Utkání 47. kola hokejové extraligy: Mountfield Hradec Králové - Rytíři Kladno, 3. ledna 2024, Hradec Králové. Brankář Július Hudáček z Kladna.

Jsem rád, jak se k tomu nakonec Kladno postavilo a přehodnotilo svůj postoj.

Taky se ukazuje, jak zásadně Kladnu chybí to, čím se dřív pyšnilo a patřilo v práci s ní mezi nejlepší v tuzemsku. Tedy silná mládež. Teď nemá nic, mládež má rozpadlou. Nemůže se proto zachovat jako třeba Kometa, která při zranění Furcha vytáhla osmnáctiletého Jana Kavana, který o víkendu pomohl Brnu k výhře v Pardubicích.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Kometa Brno 3:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Na Kladně budou muset velmi rychle začít přemýšlet nejen nad udržením se v extralize, ale i nad obnovou výchovy mládeže. Pro budoucnost klubu je to stěžejní téma.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.