Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Sparta vyslala všem konkurentům jasný vzkaz: Nebude to žádný med!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli jsme viděli jednu z nejdelších třetin, kterou extraliga zažila. Ta první mezi Libercem a Hradcem Králové se hrála 63 minut a přinesla několik sporných momentů, používalo se i video.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Závěrečná bitka mezi Spartou a TřincemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Tak si říkám, jestli by nebylo lepší při zkoumání videa zařadit některou z komerčních přestávek, aby měl zápas větší spád. Když totiž hrajete jednu třetinu hodinu, nejenže z toho nemá divák správný pocit, ani hráči se ale nedostanou do tempa, protože vychladnou a jsou náchylnější ke zraněním.

Jinak ale byl zápas Bílých Tygrů s Mountfieldem úžasný. Ostré souboje, góly, obrat ve skóre – prostě všechno, co má hokej mít. Taková předzvěst toho, co by chtěl Hradec hrát v play off. Velmi rychle napadal, byl všude.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Dlouhé rozhodování u druhého gólu LiberceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Když jsem před zápasem viděl, že Hradec má sérii šesti remíz po základní hrací době, říkal jsem si, že tenhle zápas bude úplně stejný. A byl, snad jen s tím rozdílem, že Hradečtí pak dokázali získat bod navíc.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Filippi po zákroku na Okuliara dostal trest do konce utkáníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Liberec po zákroku Filippiho na Okuliara ztratil svého stěžejního útočníka a celý jeho útok s Faško-Rudášem a Rychlovským pak začal strádat. Chci říct, že Filippiho faul určitě nebyl na pět plus do konce. Chápu ale rozhodčího, který z bezprostřední blízkosti viděl náraz a v první chvíli se mu zdálo, že to byl zásah na hlavu.

Sparta přejela Třinec 5:1 a po závěrečné siréně mi přišlo, že chce vyhrát na úplně všech frontách. I v oné bitce, která vypadala, že snad nikdy neskončí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Závěrečná bitka mezi Spartou a TřincemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Je vidět, že si Sparta pro play off buduje pozici tvrdého, neústupného týmu. Svědčí o tom i příchod kanadského útočníka Kassiana, který se s tím moc nemaže. Přesně mi to zapadá do toho, že Sparta už nechce být jen technickým mančaftem se skvělými hráči, ale že přidá hodně tvrdosti, agresivity a dohrávání osobních soubojů.

Závěr s Třincem toho byl jasným důkazem. Sparta všem špičkovým konkurentům vyslala jasný vzkaz: „Připravte se na nás, nebude to žádný med.“

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec