Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Viděl jsem zlomené hráče Komety. Motor je na obrovské vlně, ale postoupí Třinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litvínov postoupil po devíti letech do semifinále a zaznamenal jsem názory jeho hráčů, že Verva patří mezi první čtyřku. Severočeši vyřazením Komety potvrdili výborné výkony z převážné většiny základní části.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/Ondřej Hájek

Pro Kometu sezona skončila

Článek

Osobně jsem očekával, že sérii rozhodnou výkony formace bráchů Kašových s Hlavou, ale od trenérů byl skvělý tah jejich formaci v pátém zápase roztrhnout. I tahle, pro někoho drobná změna nakonec hrála velkou roli.

Šesté utkání rozhodl svým hattrickem Koblasa, nic to ale nemění na tom, že nejlepším hráčem série byl Liam Kirk. Už na předloňském mistrovství světa mě v dresu Velké Británie udivoval, jaký má čuch na góly. Jak si umí najít to správné místo a nebojí se zakončovat. Teď to zase potvrdil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Kometa Brno 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Litvínov je extrémně silný, a to hlavně kvůli rozmanitosti hráčů, což se mi moc líbí. Má střelce, skvělou lajnu, která dokáže kombinovat, a svými výkony se přidávají i další.

Chemici v semifinále narazí buď na Spartu, nebo Pardubice a jsem hodně zvědavý, jak to bude vypadat. Litvínov může být postrachem favorita, ale Sparta i Pardubice jsou přece jenom trochu jinde než Kometa. Už jen tím, jak rychle zvládly čtvrtfinále a jak silné a vyrovnané mají všechny čtyři formace, které jsou schopny dávat góly. Litvínov bude muset hrát na hraně svých možností, aby měl šanci. Osobně si myslím, že prohraje, ale klidně může soupeře trápit v šesti sedmi zápasech.

Na Kometě se hodně podepsal prohraný pátý zápas doma. Po srovnání série na 2:2 už Brno věřilo, že je Litvínov zlomený a doma ho dorazí. Jenže to se nepovedlo a v šestém utkání jsem na ledě viděl zlomené hráče Komety, kteří už si tolik nevěřili.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Verva Litvínov 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Brňany navíc v úterý hodně nalomily první dva inkasované góly, po kterých zjistili, že už to celý zápas budou tlačit do kopce. A že už nemají vnitřní sílu na obrat.

Sérii Třince s Budějovicemi rozhodne po třech výhrách Jihočechů v řadě až sedmý zápas. Motor se veze na obrovské vlně. Strašně moc ho povzbudil zvládnutý zápas číslo 4. Je viditelné, že Třinec se teď trápí. Jsem zvědavý, jestli se Oceláři dokážou vrátit k té své precizní hře, která je v play off zdobila v posledních letech. Protože na moje gusto teď Třinec dělá opravdu hodně chyb.

Sedmý zápas je hodně o psychice a ta je teď určitě lepší na straně Budějovic. Vychází jim střely, které možná nejsou až tolik gólové. Třinec naopak v útoku zakopává a nedává góly ze situací, které by běžně proměňoval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor Č. Budějovice vs. HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kdybych si měl tipnout, kdo to nakonec ve čtvrtek zvládne, tak přesto řeknu Třinec. A to z jednoho prostého důvodu: vyhrát v play off čtyřikrát za sebou je strašně těžké. Myslím, že hra Třince bude daleko preciznější než v posledních zápasech, protože už také nemá kam ustoupit.

Reklama