Hlavní obsah

Brno - Liberec 0:5Bílí Tygři poprvé v sezoně venku naplno bodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Melancon 0 : 1
25. Ordoš 0 : 2
29. Šír 0 : 3
35. Ordoš (trestné střílení) 0 : 4
50. Ordoš 0 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v dohrávce 17. kola extraligy v Brně 5:0 a poprvé v sezoně tak na kluzišti soupeřů naplno bodovali. Naopak Kometě skončila série šesti vítězných zápasů na vlastním ledě. O výhře hostí rozhodla druhá třetina, kterou Bílí Tygři vyhráli 3:0. Hattrickem se pod libereckou výhru podepsal Jan Ordoš, brankář Jakub Neužil při svém druhém startu v sezoně udržel poprvé v kariéře v nejvyšší soutěži čisté konto. Severočeši zabrali po dvou porážkách a v tabulce poskočili na osmé místo, Brno zůstalo po třetí porážce ze čtyř zápasů páté.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Filippi z Liberce, Tomi Sallinen z Brna, Lukáš Derner z Liberce, brankář Liberce Jakub Neužil a Adam Zbořil z Brna.

Článek

Utkání se mělo původně hrát v úterý 1. listopadu, ale kvůli technické poruše na chlazení v brněnské hale byl duel odložen na úterý. Už v páté minutě skončil zápas pro libereckého útočníka Vlacha, který za faul na Zaťoviče do oblasti hlavy a krku dostal trest ve hře a musel do kabin. Kometa během pěti minut početní převahy nepotvrdila, že přesilovky bývají její silnou stránkou.

Naopak, krátce po srovnání početního stavu se ke střele téměř od modré čáry dostal Melancon a puk z jeho hole doplachtil do Furchovy branky. Kometa se do většího náporu dostala až po první přestávce, jenže narážela na výborně chytajícího Neužila. Liberec vytěžil v této fázi z minima maximum. Ve 25. minutě po rychlém brejku prostřelil brněnského gólmana Ordoš a za čtyři minuty později navýšil vedení Tygrů na rozdíl tří gólů Šír. Furcha následně vystřídal v brance podobně jako v minulém kole v Litvínově Čiliak.

Ani on ale dlouho nevydržel s čistým kontem. Za sekání Hrbase nařídili sudí trestné střílení, které bezpečně proměnil Ordoš. Severočeši si herní pohodu udrželi i v závěrečném dějství, Ordoš korunoval svůj skvělý výkon třetí trefou, mdlá Kometa se nezmohla ani na čestný úspěch.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Střídání brněnských brankářů po třetím góle. Zleva Dominik Furch a nastupující Marek Čiliak.

Liberec tak Brnu oplatil porážku 2:3 po prodloužení z první části soutěže a navázal na jarní předkolo play off, kdy Kometu vyřadil 3:2 na zápasy.

Dohrávka 17. kola hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Melancon (Balinskis, Bulíř), 25. Ordoš (Filippi, Birner), 29. Šír (Derner, P. Jelínek), 35. Ordoš z trest. střílení, 50. Ordoš (Birner). Rozhodčí: Mrkva, Ondráček - Gebauer, Rampír. Vyloučení: 1:1, navíc Vlach (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 6378.
Brno: Furch (29. Čiliak) - Ďaloga, Ščotka, Kundrátek, Hrbas, Kučeřík, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Vincour, T. Sallinen, Kratochvíl - Kollár, A. Zbořil, Šalé - Dufek. Trenér: Pešout.
Liberec: Neužil - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, J. Dvořák, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Bulíř, A. Najman - Ordoš, Filippi, Birner - Flynn, Šír, J. Vlach - Rychlovský, P. Jelínek, Dlouhý. Trenér: Augusta.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články