Hlavní obsah

Bitva s Vítkovicemi na ostří nože bude pokračovat, zní ze Sparty

Hokejisté Sparty mohou ve středu před vlastními diváky udělat poslední krok do semifinále play off, ale i v pátém díle bitvy s Vítkovicemi se dá očekávat boj.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pěstní výměna názorů mezi sparťanem Jakubem Krejčíkem (vlevo) a Michaelem Vandasem z Vítkovic.

Článek

„Bitva na ostří nože bude pokračovat, jsme na ni připraveni," řekl sparťanský asistent Zdeněk Moták, který dříve pracoval ve vítkovických službách.

„V prvních čtyřech zápasech se hráči poučili, že mohou uspět, jen když přistoupí k soupeři s pokorou k jeho kvalitám a zároveň s vírou v sebe sama. Ale i to by bylo málo, kdyby nepřidali maximální porci bojovnosti," prohlásil.

Sparta vede v sérii 3:1 na zápasy, má tři postupové mečboly. Moták vyjmenoval neduhy, které musí ze svého herního projevu bezpodmínečně odstranit, aby dobře rozehranou partii dotáhla do cíle. „Především je nutné vyvarovat se faulů a tím minimalizovat hru v oslabení. Hlavně však nehrát naivně ve svém obranném pásmu. Stává se totiž, že v tomto nebezpečném prostoru zadarmo odevzdáváme puky soupeři," věděl.

„Proti Spartě můžeme uspět jenom tehdy, pokud navážeme na pražské výkony ve dvou utkáních základní části a ve dvou play off. Z těch čtyř zápasů jsme tři vyhráli. Víme, jakými zbraněmi, jakou kvalitou můžeme ve středu zvítězit v Praze v této sezóně počtvrté," tvrdil kouč Vítkovic Peter Oremus. Vítkovicím v nedělním utkání chyběli dva klíčoví hráči, Burger a Húževka. „Ve středu s oběma počítám," uvedl Oremus.

Jak dopadne středeční pátý zápas čtvrtfinále play off mezi pražskou Spartou a Vítkovicemi?
Sparta vyhraje a postoupí do semifinále
52,7 %
Zvítězí Vítkovice a vrátí sérii k šestému utkání do Ostravy
47,3 %
Celkem hlasovalo 9887 čtenářů.

Reklama

Související témata: