Hlavní obsah

Bojovník Ordoš. Nejlepší střelec Motoru odehrál čtvrtfinále i se zlomeninou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V základní části hokejové extraligy byl s 22 góly jasně nejlepším střelcem Českých Budějovic, v play off si ale útočník Jan Ordoš vybral pořádnou kupu smůly. V předkole s Karlovými Vary odehrál jen první duel, pak obdržel dvouzápasový trest za podkopnutí. A když se chystal na čtvrtfinálovou sérii s Třincem, na posledním tréninku schytal kotoučem ránu do nohy. Přesto se zlomeninou kůstky pod kotníkem odehrál sedm duelů pod prášky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Třinec 4:1 (59. Ordoš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Motor měl poslední trénink před odjezdem do Třince, když 27letý forvard schytal dělovku golfákem do nohy při nácviku přesilovky. „Když jsem sundal brusli, hned jsem věděl, že to není úplně dobré. Jelikož jsme brzy po tréninku odjížděli, nedělal se rentgen, nic, jen jsme to s paní fyzioterapeutkou obvázali, aby mi noha po cestě nenatekla. Jenomže jak jsem večer vystoupil z busu, tak už jsem moc nemohl chodit,“ popisoval Ordoš v rozhovoru pro klubový web.

Přesto v sestavě Jihočechů nechyběl. „Protože jsem nehrál už skoro celé předkolo, nepřemýšlel jsem nad tím, že bych nenastoupil. Vzal jsem si prášky na bolest a snažil se to odehrát, jak nejlépe jsem mohl. I když to bylo hodně bolestivé,“ připustil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Karlovy Vary, po podkopnutí byl do konce utkání vyloučen českobudějovický OrdošVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Teprve po návratu do Českých Budějovic podstoupil větší vyšetření. „Na cétéčku se zjistilo, že mám v noze prasklou kůstku pod kotníkem. V docela blbém místě, na které jde veškerá váha při každé změně směru a hlavně při prvních třech krocích,“ líčil rodák z Ústí nad Labem.

Přesto nedostával žádné malé porce času, v průměru přes šestnáct minut. V sérii si připsal gól i asistenci, jak však sám přiznal, zranění ho pochopitelně limitovalo. „Musel jsem tomu tak trochu uzpůsobit svoji hru, snažil se hrát trochu chytřeji, víc na jistotu, ale samozřejmě to nebylo ideální. Cítil jsem, že mi chybí rychlost, ale to k tomu prostě patří,“ řekl smířeně Ordoš.

Kvůli zranění ani netrénoval, chodil pouze do zápasů. „Vůbec nic jsem nedělal, dal si nohu nahoru a pak šel vlastně z nuly do utkání. Musím přiznat, že před třetím zápasem jsem byl dost nervózní, protože po dvou dnech ležení jsem měl obavu, abych byl vůbec týmu prospěšný,“ přiznal útočník s reprezentační zkušeností.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice – Třinec 5:1 (55. Ordoš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Náročné také bylo to, že, aby neposkytl jakoukoliv výhodu soupeři, nemohl na sobě nechat nic znát. „Navíc jsme šatnu měli hned vedle sebe, takže jsem se snažil moc nekulhat,“ usmál se. „Když druhý den po zápase vyprchaly prášky, bylo to o dost horší,“ poznamenal.

Motor v sérii dokázal stáhnout manko 0:3, v sedmém duelu na třineckém ledě však neskóroval a sezona pro něj skončila. A Ordoš tak mohl o svých zdravotních problémech, které se ve vyřazovacích bojích běžně tají, poprvé promluvit. „Tohle play off pro mě bylo docela smolné, tak snad se mi to příští rok vrátí v lepším,“ věří.

Teď se konečně může zaměřit na léčbu. „V úterý mě čeká rentgen, tak snad se ukáže, že se to nezhoršilo. Teď je to oteklé, mám v noze trochu zánět, jak se vůbec nehojila a dostávala stále záhul. Uvidíme,“ doplnil Ordoš.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec