Hlavní obsah

Bolavý začátek, sladký konec. Klimeš vychytal proti Liberci druhou nulu v sezoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřetí v řadě dostal vítkovický gólman Lukáš Klimeš přednost před parťákem Matějem Machovským. Až v nedělním extraligovém utkání proti Liberci se ale mohl se spoluhráči radovat z vítězství. Výhru za tři body podpořil navíc bezchybným výkonem v podobě čistého konta (2:0).

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. Bílí Tygři Liberec 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Ohromně těžký zápas. V první třetině jsme přežili jejich brejky, ve třetí pak zase velký tlak. Snad jen ta prostřední část, ve které jsme dali oba góly, nám vyšla,“ shrnul utkání 36. kola vítkovický gólman.

Klimeš předvedl dvaatřicet úspěšných zákroků. „Nula je úžasná, ale klobouk dolů před klukama. Zablokovali hodně puků a pomohli mi. Někdy to tak sedne, chytal jsem v této sezoně proti Liberci potřetí (5:2 a 1:2) a pokaždé jsem se cítil dobře. A dnes to vyšlo bez gólu,“ usmíval se 29letý brankář.

Vítkovice - Liberec (36. kolo)

Začátek zápasu pro něj přitom nebyl vůbec příjemný. V 15. minutě úvodní třetiny jej nepříjemně pod rameno trefil pukem liberecký obránce Melancon a Klimeš se z ledu sbíral hodně obtížně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice–Liberec, momentVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Rozhodčí museli přerušit hru a nechat domácího brankáře prohlédnout lékařem. „Nebylo to tak hrozné, jak to možná vypadalo. Na střídání to nebylo,“ odmítl Klimeš podobnost se zraněním brankáře Sparty Jakuba Kováře, který v pátek nedochytal právě zápas proti Liberci, když jej do krku trefil Jaroslav Vlach.

„Tu situaci jsem viděl. Bylo to pro Koviho hodně nebezpečné. Já to dostal do žebra. Potřeboval jsem jen chytit dech,“ popisoval Klimeš, pro něhož to nebyla jediná bolestivá záležitost nedělního podvečera. Po první změně stran se odvážil pro puk za branku a při couvání zpět ho nešťastně podrazil projíždějící Ronald Knot. A Klimeš se po pádu na záda opět z ledu těžce sbíral.

Liberecký bek šel na dvě minuty odpočívat na trestnou lavici, což hostující střídačku slušně namíchlo. „Nečekal jsem to, dával jsem to pryč bekhendem, vzal mi nohu a šel jsem na záda. Liberecká střídačka se rozčilovala, ale já jsem to nemohl udělat jinak. Nešlo se mu vyhnout,“ krčil rameny Klimeš.

Domácí tuto ani jinou z celkových šesti přesilových příležitostí nevyužili. Mrzet je to ale nemuselo. Ani soupeři se v početní převaze nevedlo. Přesilovku hrál Liberec v utkání dohromady čtyřikrát, z toho dvakrát v závěru bez brankáře v šesti proti čtyřem. Rychlovský a Ivan ovšem jen nastřelili brankovou konstrukci. „Ta první rána šla jen ze strany a o té druhé ani nevím. Ale je to možné, bylo tam těch střel na konci docela dost,“ smál se Klimeš.

„Někdy ho to trefilo, ale chytal dobře. Z naší strany ale ten tlak do brány nebyl dostatečný,“ zdůvodňoval marné pokusy utkání zvrátit útočník Liberce Oscar Flynn. „Ani počet střel nebyl nijak velký. Asi jsme mu tu cestu k čistému kontu ulehčili. Příště musíme hrát líp,“ zdůrazňoval Flynn, jenž v předchozích třech utkáních posbíral šest bodů za čtyři góly a dvě nahrávky.

Reklama