Hlavní obsah

Boleslav má před extraligou trable. Posila z mistrovského Třince úvod sezony zmešká

Mladá Boleslav

Extraligu dobře rozjet, předvádět atraktivní hokej a přilákat na stadion víc fanoušků než loni. Takové jsou cíle Mladé Boleslavi pro nadcházející sezonu, která se kvapem blíží. V týmu panuje před ostrým startem pozitivní nálada, byť do úvodní bitvy proti Pardubicím nevyrazí v plné síle. David Cienciala, jedna z letních posil, má potíže s kolenem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér BK Mladá Boleslav Pavel Patera.

Článek
Fotogalerie

„Nevypadá to dobře. Když všechno půjde podle plánu, naskočí zpět až v půlce října," zvěstoval příznivcům nepříjemnou zprávu trenér Pavel Patera.

Od třiadvacetiletého útočníka si přitom v Bruslařském klubu hodně slibují. Mladík s velkým potenciálem na sebe v posledních sezonách upoutal pozornost v mateřském Třinci. V minulém roce se stal objevem play off. V sedmém čtvrtfinále zaujal ďábelským kouskem, když se na demolici Pardubic podílel sedmi asistencemi. Důležitou roli ostatně sehrál i v dubnovém finále proti Liberci, kde dával důležité góly a pomohl Ocelářům k titulu.

Jenže na první extraligový duel v novém působišti si ještě pár týdnů počká. Na nedávném kempu národního mužstva v Jihlavě si při modelovém utkání proti domácí Dukle pochroumal kolenní vazy. „Komunikovali jsme s lidmi ze svazu v otázce, která se týká finanční kompenzace. Prvotní informace je taková, že náklady na Davidův plat ponese svaz," řekl generální manažer klubu Jan Tůma.

Vondrka: Ani nevím, jak ke zranění došlo

Ztráta šikovného borce mrzí také kapitána Michala Vondrku. „Ani nevím, jak ke zranění došlo, ale mohlo se to stát kdekoliv, i tady na tréninku. Jsou to shody náhod. Jak já tvrdím, všechno zlé je pro něco dobré, prostě to tak asi mělo být," ušklíbl se. Ostřílený křídelník byl v loňské základní části soutěže s 41 body nejproduktivnějším hráčem mužstva, které do nové sezony vyrukuje i bez kouče Miloslava Hořavy, jenž brzy po vyřazení v play off na střídačce Bruslařů skončil.

„Mrzí mě to. On byl jeden z důvodů, proč jsem do toho v lednu šel. Viděl jsem, co kluci s týmem udělali, jaké nastavili prostředí a náročnost. Rozumím ale jeho důvodům a jsme nějakým způsobem dál v kontaktu," nevyloučil další spolupráci Radim Vrbata, sportovní ředitel Mladé Boleslavi. Tu příští pátek do zápasu s Dynamem povede duo Radim Rulík, Patera.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín