Hlavní obsah

Boleslav si pojistila tři důležité obránce, pokračuje i reprezentační bek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi pokračují ve tvorbě kádru na příští sezonu. Během utkání 51. extraligového kola s Olomoucí oznámili, že prodloužili smlouvu hned s trojící klíčových obránců. Nový kontrakt podepsali reprezentační bek Filip Pyrochta (2 roky), finský miláček publika Alex Lintuniemi (1 rok) a člen stříbrné dvacítky z minulého roku Aleš Čech (2 roky).

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav vs. HC Olomouc 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Už dříve Bruslařský klub oznámil pokračování útočníka Tomáše Fořta a obránce Petra Gewieseho. Defenzivu už tak má takřka kompletní, kontrakt mají i David Bernad s kapitánem Adamem Jánošíkem, jenž je aktuálně zraněný, a nově i další tři beci. „Obranu se nám podařilo zkonsolidovat v průběhu téhle sezony a já jsem rád, že se nám daří domlouvat s těmi kluky další spolupráci,“ čekl pro klubový web sportovní ředitel Martin Ševc.

Z Filipa Pyrochty se po příchodu ze švédské Luley okamžitě stal základní pilíř mladoboleslavské defenzivy i z pohledu podpory ofenzivy. Sedmadvacetiletý rodák z Třebíče hraje i první přesilovku a už nasbíral 27 bodů za pět gólů a dvaadvacet asistencí. V této sezoně se navíc zúčastnil všech tří reprezentační akcí.

„Jsem hrozně rád za důvěru, moc se mi to zalíbilo. Mám to kousek domů, je to rodinný klub. Celkově mi to tady sedlo,“ pochvaloval si Pyrochta.

Fanoušci Mladé Boleslavi po posledním domácím utkání sezony poděkovali hráčům.Video: Matěj Vybíral, Sport.cz

O rok starší urostlý obránce Alex Lintuniemi strávil ve středočeském týmu předchozí dvě sezony. Před tímto ročníkem odešel do brněnské Komety, ovšem na přelomu roku se vrátil do zelenobílých barev. Celkem v této sezoně nasbíral pět branek a devět přihrávek. „Boleslav je klub, kde se vždy cítím vítaný a jsem nesmírně rád, že jsme se dohodli na mém dalším pokračování,“ uvedl rodák z Helsinek.

Devatenáctiletý Aleš Čech hraje za Mladou Boleslav druhou sezonu. Na premiérovou trefu stále čeká, v letošním ročníku má na kontě sedm asistencí. „„Jsem moc rád, že mi Boleslav dala šanci strávit tu ještě minimálně dvě další sezony. Doufám, že naplním očekávání týmu i fanoušků,“ prohlásil talentovaný bek.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec