Hlavní obsah

Brankář Habal bude pokračovat v Karlových Varech

Hokejový brankář Vladislav Habal bude i nadále hájit barvy extraligových Karlových Varů, které na devětadvacetiletého odchovance uplatnily opci na nadcházející sezonu. Habal se na západ Čech vrátil v druhé polovině ledna po téměř pěti letech. Před příchodem do kádru Energie v tomto ročníku nikde nechytal, předtím působil tři sezony v Košicích a následně ve Slovanu Bratislava.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Rousek ze Sparty Praha a Brankář Karlových Varů Vladislav Habal

Článek

"Jsem moc šťastný, že se klub rozhodl uplatnit opci. V Karlových Varech jsem maximálně spokojený, a tak jsem ani nic jiného neřešil. Nemůžu se už dočkat nové sezony," řekl Habal klubovému webu.

V Karlových Varech doplnil jedničku Filipa Novotného a v této sezoně odchytal sedm utkání v základní části, v nichž si připsal tři výhry, měl průměr 3,37 obdržené branky a úspěšnost zákroků 89,36 procenta. V neúspěšném předkole play off proti Pardubicím, které Energie prohrála 1:3 na utkání,zasáhl do dvou duelů, měl průměr 5,66 a úspěšnost 80 procent.

"Jsem moc rád, že se Vláďa své role zhostil tak, jak se jí zhostil. Proto jsme se rozhodli uplatnit roční opci," uvedl hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: