Hlavní obsah

Brankáři Kovář a Kořenář i útočník Horák podepsali nové smlouvy na Spartě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brankáři Jakub Kovář a Josef Kořenář i útočník Roman Horák budou nadále hrát v extraligové Spartě. Vedení klubu před dnešním zápasem 32. kola proti Olomouci oznámilo, že trojice hokejistů podepsala s Pražany nové smlouvy. Kovář na dvě sezony, Kořenář a Horák na tři.

Foto: Jakub Pláteník/HC Sparta Praha

Brankáři hokejové Sparty Jakub Kovář (vlevo) a Josef Kořenář.

Článek

„Můžeme se spolehnout na jednu z nejkvalitnějších brankářský dvojic v hokejové Evropě. Jsme rádi, že s oběma můžeme počítat i do dalších sezon,“ uvedl šéf sportovního úseku Tomáš Divíšek na klubovém webu. „Nejsou to konkurenti, spíš kamarádi. Jako tandem fungují skvěle,“ doplnil.

Pětatřicetiletý Kovář působí ve Spartě stejně jako o deset let mladší Kořenář od minulé sezony. V minulém ročníku pomohli Pražanům ke třetímu místu v základní části, ve čtvrtfinále play off Sparta prohrála s Třincem.

„Potěšilo mě, jak rychle celé jednání o mém pokračování proběhlo. Měl jsem dobrý pocit z toho, že o pokračování hodně stály obě strany. Když jsem odcházel z kanceláře, potkali jsme se s Pepou a dozvěděl jsem se, že pokračuje také. Z podpisu jsem měl dvojnásobnou radost,“ uvedl Kovář.

Dvaatřicetiletý Horák přišel do Sparty o dva rok dříve a zařadil se mezi klíčové hráče týmu. „Je pro nás důležitý jak na ledě, tak jako jeden z hlavních lídrů v kabině. Ohromně platný hráč,“ řekl Divíšek o útočníkovi, který v aktuální sezoně nasbíral 24 bodů za osm branek a 18 asistencí. Patří mu třetí místo v týmovém kanadském bodování.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.