Hlavní obsah

Olomoucký expres s 13 vagony veze výhru. Potřebuji být na ledě agresivní, říkal střelec vítězného gólu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Rok Macuh se dvěma góly a asistencí podepsal po výhru Olomouce na ledě Sparty, která ukončila šestizápasovou vítěznou sérii Pražanů. Slovinský reprezentant ale odmítl svou klíčovou roli a pochválil výkon všech Hanáků, kteří se v O2 areně prezentovali obětavým výkonem. Radost měl i z velké podpory fanoušků, kteří s týmem přijeli do Prahy.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Olomouc 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Byl to opravdu těžký zápas. Předtím jsme prohráli tři v řadě a potřebovali jsme se zvednout. Dnes to ale byl skvělý výkon od všech. Od Sedla (brankáře Sedláčka) po posledního hráče. Vyhrát tady před tolika lidmi je skvělý pocit,“ řekl Macuh po výhře Olomouce 4:1. „Cítili jsme se jako doma. Slyšeli jsme, že s námi jede 13 vagonů a máme radost, že fanoušci za námi stojí,“ podotkl.

Duel se zlomil až ve třetí třetině, i předtím si ale oba týmy vypracovaly řadu vyložených šancí. „Bylo to trošku otevřenější hokej. Někomu to vyhovuje, někomu ne,“ pousmál se šestadvacetiletý útočník, který se v zápase několikrát dostal i do šarvátek se sparťany. „Já potřebuji být na ledě agresivní, abych byl v zápase. Pošťuchovat se před bránou mi sedí,“ řekl Macuh.

Klíčem k výhře Olomouce bylo i ubráněné dvouminutové oslabení tři na pět ve druhé třetině.

„Skvělou práci odvedla trojice, která tam na začátku byla asi minutu čtyřicet. Nevím, zda to oni odehráli špatně, my jsme to ale odehráli výborně,“ ocenil Macuh výkon spoluhráčů. Své tři kanadské body bagatelizoval. „Nechci se bavit o mně. Byl to skvělý výkon od všech a je jedno, kdo dá gól. Někdy já, jindy někdo jiný,“ řekl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta – Olomouc 1:2 (41. Macuh)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta – Olomouc 0:1 (11. Macuh)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Olomouc před utkáním na Spartě třikrát za sebou prohrála, s kalendářním rokem se ale nakonec rozloučila výhrou. „Měli jsme těžké soupeře a věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Pardubice, Třinec, to jsou těžké zápasy. I proto jsme rádi, že jsme tady urvali tři body – a teď se snad zvedneme,“ přál si Macuh.

Reklama

Související témata: