Hlavní obsah

Brňané dojeli na produktivitu. S pukem se točíme někde v rohu, štve Zohornu

Brno

Brněnským hokejistům se po reprezentační pauze v extralize nedaří. Zatímco ve středu brali obhájci titulu na svém ledě s Pardubicemi alespoň bod, v pátek s Vítkovicemi vyšli po prohře 1:3 zcela naprázdno. Doma nezvítězili v základní hrací době už popáté v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Gólman Vítkovic Patrik Bartošák kryl proti Brnu 38 z 39 střel a velkou měrou pomohl ostravskému týmu k vítězství.

Článek

„Bohužel se nám teď střelecky vůbec nevede. Hrozně málo se tlačíme před soupeřova gólmana, místo toho se točíme s pukem někde v rohu. A rány z větší dálky brankář dobře vidí," štve zklamaného útočníka Komety Hynka Zohornu. „A když si nějaké šance přece jen vytvoříme, trefíme gólmana nebo hráče před sebou. Ty poslední zápasy před našimi fandy byly jako přes kopírák," přemítá smutně.

Uznává, že ostravský brankář Bartošák podal výtečný výkon. „My jsme mu to ovšem dost usnadnili. Teď nás čekají tři utkání za sebou venku. Musíme v nich hru zjednodušit a získat nějaké body," plánuje Zohorna.

Rovněž brněnský asistent Petr Haken si posteskl nad nedůraznou koncovkou. „Nedokážeme v poslední době protlačit puk do brány. S Vítkovicemi jsme nevyužili ani dvojnásobnou početní převahu, a to se většinou nevyhrává," ví dobře.

Hostující brankář Patrik Bartošák má radost, že jeho mužstvo v Brně odčinilo předchozí domácí nezdar s Jihlavou. „V prvním vzájemném duelu v této sezóně jsme tady sice padli, ale v té minulé se nám proti Kometě mimořádně dařilo. I tentokrát jsme podali skvělý výkon v defenzívě a byli jsme efektivnější v koncovce," libuje si.

Prozradil, že po prvním gólu ve vítkovické síti neklesl na mysli. „Na tom, kdo se trefí jako první, příliš nezáleží. Proti Kometě umíme, a tak jsem si ani na chvíli nepřipouštěl, že bychom měli v Brně prohrát. Po prohře s Duklou nám promluvil do duše majitel klubu, ale my jsme sami věděli, že jsme podali mizerný výkon. A na ledě mistra jsme prokázali, že nás porážka nijak nepoznamenala," tvrdí Bartošák.

Na konci střetnutí měli Brňané za stavu 1:2 ve čtyřminutové přesilovce velkou příležitost vynutit si prodloužení. „Zůstal jsem klidný. Bral jsem to jako výzvu. Nakonec jsem ani moc práce neměl, domácí se skoro nedostali ke střelbě. Jsem šťastný, že jsme potěšili naše fandy, kteří nás přijeli povzbudit ve značném počtu," vzkazuje Bartošák.

Reklama

Související témata: