Hlavní obsah

Brňané si i po prohře zatleskali. Klukům patří dík za to, jak utkání s mistrem odmakali, tvrdí kouč Komety

Brno

Stejně jako v prvním vzájemném utkání v tomto extraligovém ročníku ve slezském městě dokázali brněnští hokejisté i na svém ledě otočit nepříznivě se vyvíjející duel s Třincem, avšak před svými fandy ho nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Mistrovští Oceláři totiž stihli ještě před druhou pauzou vyrovnat na 2:2 a pouhých 39 vteřin před koncem pak vstřelili také vítězný gól. Přesto si hráči Komety i po prohře 2:3 po závěrečné siréně v kabině zatleskali.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Brna Jiří Kalous.

Článek

Hrozně nás mrzí, že jsme na poslední chvíli přišli minimálně o jeden bod. Trenér Kalous nám ale po zápase v kabině řekl, že jsme odehráli dobré utkání, a nemáme věšet hlavy. Pokud takhle budeme pracovat dál, určitě příště zase nějaké body získáme," myslí si útočník Komety Andrej Kollár.

Gól, jímž ve druhé třetině strhl v přesilovce vedení na brněnskou stranu, mu poněkud zhořkl. „Puk se ke mně odrazil, a tak jsem ho posunul do sítě jako pizzu do trouby. Jsem pokaždé hrozně rád, když mi tam něco spadne, ale samozřejmě bych svoji branku hned vyměnil za body," přemítá.

Podle kouče Komety Jiřího Kalouse podal jeho tým proti silnému soupeři velmi solidní výkon. „Jen úvodní desetiminutovka byla z naší strany dost rozpačitá. Kluci byli zřejmě trochu nervózní. Vždyť proti nám stál protivník, který v poslední době sbírá jednu výhru za druhou. Postupně jsme se ale lepšili. Velká škoda, že jsme nedotáhli utkání aspoň do prodloužení," lituje.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Růžička z Třince se raduje z gólu. Zády Jan Jaroměřský.

V závěru rozhodla nedůslednost brněnské obrany. Zkušený Roth nechal autorovi vítězné branky Ocelářů Šedivému až příliš mnoho prostoru. „Bohužel náš bek odjel do strany. I když jsme nakonec padli, musím hráčům poděkovat za to, jak skvěle střetnutí proti obhájcům titulu odmakali," tvrdí Kalous.

V brněnské sestavě se objevil útočník David Ostřížek, který už v minulosti v Kometě působil. Nyní přišel z Olomouce výměnou za Kuska, jenž už také prostředí na Hané zná. „Manažeři extraligových klubů jsou neustále ve spojení. Když se tahle možnost trejdu naskytla, tak jsme jí využili. Ostřížek je totiž schopný nastupovat na pozici středního útočníka, jichž nemáme v případě nějakého zranění či nemoci nazbyt. Na to, že David naskočil bez tréninku s námi rovnou do utkání, podal velice slušný výkon," domnívá se Kalous.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ondrej Šedivý z Třince se raduje z gólu na 3:2 těsně před koncem zápasu. Dále zleva Marian Adámek z Třince a Milan Doudera z Třince.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín