Hlavní obsah

Brněnští fanoušci vyprovodili Kometu do kabiny pískotem

BRNO

Mohutný pískot plných tribun vyprovodil v neděli hokejisty Komety do kabiny po další domácí porážce 1:4 v extraligovém střetnutí s Pardubicemi. Naštvaní brněnští fanoušci navíc na protest proti špatným výkonům mužstva zaházeli tři minuty před koncem led několika desítkami konfet. Tým ztrácí na desátou příčku už čtyři body a postup do předkola play-off mu uniká stále víc.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté brněnské Komety svým fanouškům mnoho radosti nedělají.

Článek

„Dlouho nás ale diváci v zápase skvěle podporovali. Za to jim patří dík. Až když bylo jasné, že už nemáme šanci bodovat, dali najevo nespokojenost. Na to mají samozřejmě právo,“ říkal po dalším nezdaru trenér Komety Ladislav Lubina.

Jeho celek přitom duel s obhájcem titulu dobře rozehrál, ve 12. minutě vstřelil vedoucí gól. „Jenže pak se Širokovs dopustil hrubky v rozehrávce a zbytečnými vyloučeními jsme poté dostali soupeře na koně. Pardubičtí ukázali, že přesilovky jsou jejich silnou zbraní. Nám se naopak hra v početní převaze nedaří, byť se jí na trénincích dost věnujeme,“ mrzelo Lubinu.

Připustil, že mužstvo je v psychické křeči. „Teď si kluci v reprezentační pauze od hokeje trochu odpočinou, musíme se během ní dát dohromady,“ plánoval Lubina.

Jenže ani tři výhry ve zbývajících třech kolech základní části extraligy už nemusí Brňanům na předkolo stačit. „I tak se o něj musíme rvát, dokud bude existovat ještě aspoň teoretická šance,“ burcuje spoluhráče kapitán Komety Kamil Brabenec. „Příští středu nastoupíme k strašně důležitému zápasu v Plzni. Ten musíme v každém případě zvládnout,“ má jasno.

Brabenec tvrdil, že všichni brněnští hráči dali do utkání úplně všechno. „Jenže na nás teď leží nějaká deka, které se nemůžeme zbavit. Zrovna v nejméně vhodném období sezóny. Jedna chyba nás pokaždé dokáže dostat v zápase strašně dolů,“ nechápal Brabenec.

To v pardubické šatně zavládla po střetnutí mnohem lepší nálada. „Úvod sice patřil Brnu, avšak naštěstí jsme rychle srovnali na 1:1 a postupně jsme převzali iniciativu. Vynahradili jsme si tak předchozí ztrátu se Slavií. Všechna utkání bereme už teď jako play-off. Chceme totiž uhájit umístění v elitní šestce, abychom si zajistili přímý postup do čtvrtfinále,“ líčil spokojený pardubický asistent Pavel Hynek.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec