Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Budějovice 2:1Bruslaři rozhodli ve vlastním oslabení, Motor po dvou výhrách padl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Lintuniemi 1 : 0
42. Vopelka 1 : 1
44. Fořt 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi i přes několik absencí v sestavě porazili ve 29. kole extraligy České Budějovice 2:1 a ukončili sérii čtyř porážek. Duel rozhodl ve 44. minutě gólem v oslabení Tomáš Fořt, který si připsal i asistenci na druhou branku Bruslařů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Článek

Středočeši nastoupili kvůli řádící viróze v týmu ve slepované sestavě. Extraligovou premiéru absolvoval sedmnáctiletý Vojtěch Hradec, jeho kolega Jan Půček hrál potřetí. Chyběli například Pavel Kousal, Ondřej Najman nebo David Šťastný.

V první třetině to ale byli paradoxně domácí, kteří měli více ze hry. Budějovice si šance vypracovaly v podstatě jenom v úvodní přesilovce. Boleslav na druhé straně nezakončila přesně hned dva nebezpečné úniky dvou proti jednomu. Další nebezpečné střely pak pokryl brankář Hrachovina, první třetina tak skončila 0:0.

S bezbrankovým stavem pohnul až ve druhé třetině v domácí přesilovce finský obránce Lintuniemi. Po buly se zjevil úplně sám před Hrachovinou a bekhendovým blafákem se jako první v utkání zapsal mezi střelce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva David Bernard z Mladé Boleslavi a Matěj Toman z Českých Budějovic.

Motor se dočkal vyrovnání v úvodu třetí třetiny. Vopelka se dostal z pravého křídla až přes Krošelje, a puk procedil skrz jeho výstroj až do branky. Gól nakonec ještě rozhodčí přezkoumali u videa, ale provinění proti pravidlům nenašli. Brankář Krošelj ale nejspíš odnesl následnou srážku se střelcem zraněním, protože v následném přerušení jej v domácím brankovišti nahradil Novotný.

Boleslav si vzala vedení zpět po dvou minutách, když se opět bekhendem, tentokrát v oslabení trefil Fořt. Domácí náskok mohl navýšit Šmerha, ale z trestného střílení, které bylo nařízeno po faulu na jeho osobu, neproměnil.

Hosté v závěru sáhli ke hře bez brankáře, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Šance skórovat měli jen domácí.

29. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Motor České Budějovice 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 25. Lintuniemi (Fořt), 44. Fořt - 42. Vopelka (Šenkeřík, Percy). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Hynek, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2157.
Mladá Boleslav: Košelj (43. Novotný) - R. Jeřábek, Jánošík, Bernad, Štich, Křepelka, Lintuniemi, Pláněk, Pýcha - J. Stránský, Lantoši, Šmerha - Eberle, Fořt, Kotala - M. Beránek, Bičevskis, Závora - Hradec, J. Půček. Trenér: Čihák.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis, Gazda - Valský, Pech, Čachotský - Gulaš, M. Hanzl, Strnad - Přikryl, Toman, Dzierkals - Karabáček, Vopelka, Tomeček. Trenér: Modrý.

Reklama