Hlavní obsah

Pardubice vládnou extralize! Jágr znovu bodoval, Kladno však padlo. Spartě stačila jediná trefa

Aktualizováno

Kompletní porci sedmi zápasů 29. kola měla na programu hokejová Tipsport extraliga. Roli favorita potvrdil Třinec, když porazil Karlovy Vary 4:2. Dařilo se i Pardubicím, které zvítězily v Plzni 2:0 a vrátily se do čela tabulky. Tři body za výhru 2:1 nad Českými Budějovicemi bere i Mladá Boleslav. Výhru 3:2 po nájezdech nad Libercem slaví Litvínov. Jediná branka stačila ke třem bodům Spartě, která uspěla v Olomouci. Pod novým koučem Patrikem Martincem uspělo i Brno, které srazilo po prodloužení Kladno 3:2. V posledním úterním utkání porazil Hradec Králové Vítkovice 4:3 po prodloužení.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Michal Gulaši z Brna a Jaromír Jágr z Kladna.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Třince začali plnit roli favorita v zápase proti Karlovým Varům na konci první třetiny, kdy se prosadil Marko Daňo. Prostřední část si pro sebe vyčlenil Daňův krajan Libor Hudáček. Slovenský útočník překonal hostujícího Lukeše během 196 sekund dvakrát a Oceláři vedli v 27. minutě už o tři branky.

Hosté vykřesali naději na začátku třetí části, když Mazance poprvé překonal Redlich. Oceláři reagovali v 32. minutě díky Růžičkovi, který vrátil favoritovi tříbrankový náskok. Aspoň o snížení se postaral ve vlastním oslabení Beránek, na porážce Energie 2:4 to však již nic změnit nemohlo.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Libor Hudáček z Třince, Tomáš Bartejs z Karlových Varů a brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš.

Pardubice vybraly Plzeň

Pardubice začaly útok na první příčku tabulky v Plzni výborně, když je v 5. minutě poslal do vedení Robert Říčka. A zkušený útočník Dynama se postaral i o druhý zásah, tři minuty před koncem prostřední části překonal Svobodu a perníkáři šli do závěrečné třetiny s dvoubrankovým náskokem. Indiáni výborně chytajícího Frodla už do konce zápasu nepřekonali, tři body za výhru 2:0 si tak odvezly Pardubice.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Petr Zámorský z Plzně, brankář Pardubic Dominik Frodl.

Boleslav srazila Motor

Na první branku zápasu mezi Mladou Boleslaví a Českými Budějovicemi čekali fanoušci až do 25. minuty, když se z přesilové hry prosadil finský obránce ve službách Bruslařů Lintuniemi. Hosté se poprvé a naposledy prosadili po 104 sekundách závěrečné části po Vopelkově trefě. Bruslaři si však výhru vzít nenechali. O minutu a půl později vrátil domácím náskok ve vlastním oslabení Fořt. Motor již zareagovat nedokázal a padl 1:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Tomáš Fořt z Mladé Boleslavi a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Kometa po dramatu porazila Kladno

Kometa Brno poprvé pod vedením nového kouče Patrika Martince nezačala duel proti Kladnu dobře. Středočeši, v jejíchž sestavě se znovu objevil Jaromír Jágr, šli v 8. minutě díky využité Kubíkově přesilové hře do vedení. Náskok si však dlouho neužili, o 84 sekund později srovnal skóre Horký.

Prostřední třetina přinesla jedinou trefu, početní výhodu využil Holík a Kometa šla poprvé v zápase do vedení. Ze třetí třetiny však uplynulo jen 96 sekund, když se prosadil Matyáš Filip a srovnal. Na jeho brance si připsala asistenci i padesátiletá legenda Jaromír Jágr. Ve zbytku zápasu již gól nepadl, o bodu navíc pro Kometu tak rozhodl v 3. minutě prodloužení svou druhou brankou Holík.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Kladna Landon Bow a Tomáš Kundrátek z Brna.

Litvínov uspěl po nájezdech

Hokejisté Litvínova nevstoupili do zápasu proti Liberci dobře, když hosty poslal v 10. minutě do vedení Flynn. Domácí reagovali už o dvě a půl minuty později po Estephanově trefě. Poprvé šla Verva do vedení krátce po polovině zápasu po Zemanově trefě. Těsné vedení však Litvínovu nestačilo.

Šest minut před koncem třetí části poslal zápas do prodloužení v přesilové hře Faško-Rudáš. V něm branka nepadla, o bodu navíc pro domácí tak rozhodly až samostatné nájezdy. V nich za Litvínov uspěli Estephan a Stránský, za Tygry se prosadil jen Birner.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Šimon Stránský z Litvínova, Richard Nedomlel z Liberce a brankář Liberce Petr Kváča.

Spartě stačila jediná branka

Na výbornou formu chtěli hokejisté Sparty navázat i v Olomouci a začali skvěle, když je už v 8. minutě poslal v přesilové hře do vedení Tomášek. Tím však veškerá střelecká produktivita obou týmů skončila. Hanáci výborně chytajícího Kováře překonat nedokázali, Pražané si podruhé na Konráda také nepřišli, k výhře 1:0 a třem bodům jim to však stačilo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z úvodní branky utkání.

Hradec srazil lídra

Hokejisté Hradce Králové chtěli navázat na své dvě poslední výhry i proti do té doby prvním Vítkovicím. A začali výborně, když je v 9. minutě poslal do vedení Lev. Parádní podívanou však přinesla především prostřední třetina, ve které padlo pět branek. Na vyrovnávací Mikušovu trefu zareagoval svou druhou brankou Lev a vrátil Mountfieldu vedení.

Hosté ale i podruhé vyrovnali díky využité Muellerově přesilové hře. A pro domácí bylo ještě hůře. V 34. minutě poslal Rideru poprvé do vedení Bukarts. Divokou druhou dvacetiminutovku uzavřel gólem na 3:3 Pavlík. V závěrečné části branka nepadla, o bodu navíc pro Hradec tak rozhodla pátá minuta prodloužení, ve které se prosadil Blain a zajistil Moutfieldu výhru 4:3.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Hradce Králové hostili ve 29. kole Tipsport extraligy Vítkovice.

29. kolo hokejové extraligy
Třinec - Karlovy Vary 4:2
Branky: 19. Daňo, 23. a 27. Hudáček, 52. Růžička - 42. Redlich, 55. Beránek
Litvínov - Liberec 3:2 po náj.
Branky: 13. Estephan, 32. Zeman, roz. náj. Stránský  - 10. Flynn, 44. Faško-Rudáš
Plzeň - Pardubice 0:2
Branky: 5. a 37. Říčka
Ml. Boleslav - Č. Budějovice 2:1
Branky: 5. Lintuniemi, 44. Fořt - 42. Vopelka
Brno - Kladno 3:2 po prodl.
Branky: 9. Horký, 38. a 63. Holík - 8. Kubík, 42. Filip
Hradec Králové - Vítkovice 4:3 po náj.
Branky: 9. a 27. Lev, 38. Pavlík, 65. Blain - 24. Mikuš, 30. Mueller, 34. Bukarts
Olomouc - Sparta 0:1
Branky: 8. Tomášek

Reklama