Hlavní obsah

Brutální pohádka, říkal po dalším titulu Růžička. Teď ho čeká operace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obvykle mluví potichu, se slovy spíš šetří. Teď ale v euforii spustil salvu a nejčastěji opakujícím slůvkem bylo „brutální“. Martin Růžička se dočkal v neděli svého sedmého titulu, byl však v lecčems zvláštní – celé play off odehrál s utrženou rotátorovou manžetou v rameni a teď bude muset na operaci. I proto dal ve vyřazovacích bojích jediný gól, jeho role byla jiná. „Jestli budu pokračovat? Jasná páka! Jenom si dám zdraví dohromady, ale přece nebudu po tomhle končit,“ říkal 38letý útočník se zlatou medailí na krku.

Třinec napsal neskutečný příběh. Opět slaví titul!Video: Sport.cz

 
Článek

Finále play off: 7. zápas Pardubice - Třinec

Martine, pátý třinecký titul v řadě. Je to pohádka?

Je. Je to brutální pohádka. Co jsme dokázali, se zapíše do historie. Tím, čím jsme si prošli a jakým způsobem. Byla to brutální vnitřní síla. Měli jsme zraněné, prohrávali jsme 0:3 se Spartou a pak tady stejně stojíme a máme pohár.

A my se ptáme: Čím to? Kde se ta síla bere?

Ti kluci, co nahradili zraněné, do toho kopli a hráli skvěle. Mají skvělou budoucnost, ukázali, že tým má na čem stavět. Ten charakter se buduje. Kluci to mají v sobě zabudované a ti noví, co přijedou, tak ty se to snažíme naučit. Většina kluků to má, cítím to z kabiny a ta je na stejné notě. Vidíte dnes – takové zápasy nevyhrají jednotlivci, ale celý tým.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jaké pro vás osobně to bylo play off?

Brutálně náročné, měl jsem nějaké zdravotní problémy. Už jsem je měl od konce základní části, tak jsem trochu trpěl. Pro kluky jsem tam ale chtěl být. Chtěl jsem jim pomoct, i když to bylo kostrbaté a moc to nešlo. Ale jsem rád, že to dopadlo.

Co vás trápilo?

Měl jsem problémy s ramenem. Ještě půjdu na vyšetření, ale pravděpodobně je to utržená manžeta. Ale šlo o finále. Říkal jsem si, že buď odstoupím úplně, nebo budu hrát. Po konzultaci s doktorem, který říkal, že už to horší být nemůže, jsem nastoupil.

Pohár jste nad hlavu zvedl suverénně.

To je adrenalin. Ale teď v noci to budu setsakramentsky cítit.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, Oceláři převzali Masarykův pohárVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V šestém finále jste dal důležitý gól.

Mám nějakou úlohu v týmu, ale bohužel to tentokrát nešlo. Nešlo mi pořádně střílet, ale jsem rád, že to nakonec aspoň jednou padlo. Pomohlo to klukům. Nešlo o mně, ale já jsem tam byl pro kluky.

Je titul skutečně droga?

Brutální. Jakmile to někdo okusí, tak to chce zopakovat. Protože pocit vítězství a celá ta cesta s týmem jsou něco neuvěřitelného. A každý vám řekne, že to chce zopakovat.

Co říkáte, že finále rozhodl David Cienciala?

Famózní. Je to třinecký rodák. Jakmile v zimě přišel, hned zapadl, protože je to jeden z nás. Dal zlatý gól a asi si to nezasloužil nikdo jiný než on.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, vítězná branka a radost TřinceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Petr Vrána brečel. Co vy?

Mně to možná dojde později, já tomu pořád nemohu uvěřit, protože to bylo neskutečné play off. Historické, vždyť jsme byli dvě desetiny od vyřazení v semifinále. Jakmile jsme to obrátili, dodalo nám to spoustu síly, energie, začali jsme si věřit.

Naháníte soupeřům už strach?

To nevím. To je spíš otázka na ně a je možné, že tam nějaká naše aura je. Musíme být ale pokorní, pracovat, abychom neurazili štěstí. Pardubice jsou skvělý tým, ale Káca (Kacetl) nás opět podržel famózním výkonem.

Reklama