Hlavní obsah

Slavit budeme brutálně, slíbil třinecký hrdina Cienciala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelný příběh třineckých hokejistů pokračuje. Oceláři slaví pátý extraligový titul v řadě. V cestě za letošním triumfem zvládli tři rozhodující sedmé zápasy. Závěrečný duel finále na ledě Pardubic navíc šel až do prodloužení. Střelcem zlatého gólu v čase 83:52 se stal David Cienciala, který ještě první polovinu sezony oblékal dres Dynama. „Neskutečné pocity, že jsme to zase dokázali,“ rozplýval se hrdina Slezanů v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zlatý gól Davida Ciencialy a euforie TřinceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 7. zápas Pardubice - Třinec

S Třincem slavil už první z těchto pěti titulů v roce 2019. Přes Mladou Boleslav a právě Pardubice se Cienciala letos vrátil, aby Ocelářům přisoudil další prvenství. Přitom ani netuší jak. „Vůbec nevím, jak se to seběhlo. Šel jsem do brány a netuším, čím jsem to zasáhl,“ popisoval šťastný střelec, který zpracoval přihrávku Daňa a v pádu s pomocí bránícího Radila dotlačil kotouč za Willa.

Ve druhém prodloužení tak odpálil euforii Slezanů. „Měli jsme neuvěřitelně těžkou cestu. Ukázali jsme charakter, klobouk dolů,“ těžko hledal slova třinecký hrdina. „Slavit budeme brutálně,“ přislíbil s úsměvem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, Oceláři převzali Masarykův pohár.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Oceláři k trofeji došli přes tři sedmizápasové série. „Famózní. Říkal jsem už minulý rok, že tituly se neomrzí. Letos jsme si to vyloženě vydřeli. Síla vůle. Tým si za ty roky vybudoval ohromnou vnitřní sílu. Všichni vědí, že nevyhrávají jednotlivci, ale jenom tým,“ líčil 38letý matador Martin Růžička po svém sedmém titulu v kariéře.

Třinec napsal neskutečný příběh. Opět slaví titul!Video: Sport.cz

Sám navíc od semifinále dohrával se sebezapřením. „Mám trochu problém s ramenem. Doktor říkal, že mám asi natrženou nebo utrženou rotátorovou manžetu. Asi mě čeká operace,“ prozradil zkušený útočník.

Třinečtí válečníci navíc už před play off přišli o Jakuba Jeřábka, v průběhu jim vypadl i další klíčový bek Martin Marinčin. „Měli jsme spoustu zraněných, klíčové hráče, ale stejně jsme to zvládli. Něco takového jsem ještě nezažil,“ přiznal Růžička.

Od první třetiny šestého duelu navíc chyběl i útočník Andrej Nestrašil. „Mám vytržený acéčko (akromioklavikulární kloub). Úplně mi to vyskočilo a nedá se to spravit jinak než operací,“ řekl forvard v rozhovoru O2 TV Sport. „V sedm ráno mám operaci, tak jsem doufal, abych vůbec stihl dojet do Olomouce. Jsem rád, že to kluci rychle ukončili a že to za to stálo,“ culil se Nestrašil, jenž se tak k oslavám připojí až v úterý nebo ve středu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, domácí Nestrašil po tvrdém nárazu odešel do kabin.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na pardubické straně naopak zavládlo obrovské rozčarování. Vítěz základní části dvanáctileté čekání na titul neukončil. „Jsme samozřejmě zklamaní. Chtěl bych pogratulovat Třinci, že obhájil titul. Na nějakou analýzu, proč to nevyšlo, je zatím čas,“ těžko hledal slova trenér Marek Zadina.

Dynamo přitom v utkání vyprodukovalo celkem 101 střeleckých pokusů, ale nakonec smutní. „Soupeř nebyl lepší, my jsme byli lepší. Ale z tlaku jsme nedali gól, oni z jedné šance ano,“ hodnotil kouč. Svěřence ale pochválil. „Kluci hráli výborně, oddřeli celý zápas. Chci jim poděkovat za celou sezonu i skvělé play off,“ dodal Zadina.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.