Hlavní obsah

Burácející O2 arena šílela, smekal i Kassian. Show Kanaďana na tribunách sklidila ovace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se v průběhu druhé třetiny nedělního zápasu Sparty s Kladnem dostal na kostku nad ledem v O2 areně, sklidil ovace snad všech téměř 12 tisícovek přítomných fanoušků. Srovnatelně libeňská hala bouřila jen při pěti gólech domácích. Show celosvětového krále sportovního fandění Camerona Hughese české diváky nadchla.

Burácející O2 arenaVideo: Sport.cz

 
Článek

43. kolo: Sparta - Kladno

Dvaapadesátiletý rodák z kanadské Ottawy se profesionálně věnuje sportovnímu fandění už přes 30 let. Jako jediný profesionální sportovní bavič svého druhu na světě vystoupil dosud na více než 1 500 akcích – včetně dvou zimních olympijských her, pěti finále NBA, tří finále Stanley Cupu a tenisového US Open.

Nyní si jej mohli užít i diváci v Praze. Na konci druhé třetiny zápasu Sparty s Kladnem se dostal na kostku nad ledem. Hughes se naráz vztyčil mezi diváky a začal tančit svůj specifický tanec a povzbuzovat diváky k fandění. A fanoušky nejen svými tanečními kreacemi dostal do varu. I odhazováním svršků…

Nejprve sundal dres Edmontonu se jmenovkou nové sparťanské posily Zackem Kassianem na zádech, následně mezi fanoušky hodil i sparťanské tričko. Na Hughesovo počínání se zájmem koukali i hráči na střídačce nebo sparťanský gólman Josef Kořenář v brance.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sportovní bavič Cameron Hughes během utkání hokejové extraligy mezi Spartou a Kladnem

„V tu dobu jsem zrovna seděl na střídačce a kluci do mě začali strkat, ať se podívám na kostku. Sice toho člověka neznám, viděli jsme se poprvé v životě, ale bylo to bezvadné,“ oceňoval Hughese Zack Kassian, jenž se s ním pak po zápase fotil. Stejně jako třeba útočník Rytířů Radek Smoleňák.

Mimochodem, když Hughes spustil svou show na tenisovém utkání US Open před zraky diváků, a hlavně tenisové jedničky Novaka Djokoviče, který sám nedokázal odolat jeho tanci a nechal se strhnout, dostalo se kanadskému baviči z Djokovičových úst následujícího ocenění: „Jsi nejlepší tanečník. Jsi nejlepší tanečník v celém New Yorku. Dělej to, co děláš, kámo!“ prohlásil srbský tenista.

K 30. výročí Hughesovy kariéry mu na oslavu přišel osobně pogratulovat kanadský premiér Justin Trudeau.

Teď jeho show ocenili i čeští hokejoví fanoušci.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec